Het laatste formule 1 nieuws

Graham Stoker: De stille revolutionair die voor het FIA-presidentschap gaat

Graham Stoker: De stille revolutionair die voor het FIA-presidentschap gaat

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Graham Stoker is een van de meest invloedrijke motorsportfiguren waar je nog nooit van gehoord had. Hij is sinds 2009 de plaatsvervangend sportief directeur bij de FIA, werkt als rechterhand van Jean Todt, droeg bij aan de modernisering van de FIA en was de drijvende kracht achter projecten om de sport verder te ontwikkelen. Nu staat hij op als opvolger van Jean Todt, die later dit jaar aftreedt als president van de FIA. Voor #ThinkingForward ging Motorsport.com in gesprek met Stoker over zijn motivatie voor het presidentschap van de FIA.

“De autosport heeft het geweldig gedaan tijdens de pandemie”, zegt Stoker. “Nu we deze periode achter ons laten, wil ik ervoor zorgen dat het vertrouwen terugkeert en we weer kunnen investeren, dat we stabiel uit de pandemie kunnen komen. Ook dat we actief bezig gaan met de uitdagingen waarmee we te maken hebben. Ik bedoel, het hele systeem voor de aandrijflijnen, met welke brandstof we moeten rijden, het is eerder een kans dan een probleem. Dat is het. Ik wil op die manier een verschil maken en ik heb daarvoor de juiste competenties. Ik heb ervaring met sleutelmomenten in de autosport, ik heb het van dichtbij gezien; ik ben twee keer bij het Concorde-verdrag geweest, heb onderhandeld over het World Rally Championship, we hebben de Formule E opgericht. Al dat soort zaken heb ik meegemaakt en die ervaring wil ik gebruiken.” Meer over de kandidatuur van Stoker:

Graham Stoker meldt zich als tweede kandidaat voor FIA-presidentschap

Stoker werd als kind al besmet met het autosportvirus: “Ik was twaalf jaar oud toen ik Autosport las”, zegt hij. Hij had interesse in de racewereld en wilde graag rijden, maar een grote carrière zat er niet in door het struikelblok dat zovelen van een carrière weerhoudt: financiën. Het zorgde er echter wel voor dat het toegankelijk maken van de autosport een van zijn belangrijkste missies werd. Veel van zijn energie stak hij de afgelopen twaalf jaar in het organiseren van een goede instapmogelijkheid in de autosport. Hij had daarvoor contact met organisaties in 146 landen en was verbonden aan het programma FIA Women […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Graham Stoker: De stille revolutionair die voor het FIA-presidentschap gaat