Het laatste formule 1 nieuws

Grand Prix Canada op losse schroeven, burgemeester Montreal doet oproep

Grand Prix Canada op losse schroeven, burgemeester Montreal doet oproep

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Grand Prix van Canada Het raceweekend in Canada komt op steeds lossere schroeven te staan. Vanwege de coronamaatregelen zal de Grand Prix op zondag 13 juni hoogstwaarschijnlijk zonder publiek moeten worden verreden. Dit gaat ten koste van een groot deel van de inkomsten, waardoor de organisatie is een lastig parket zit.

De Grote Prijs van Canada maakt al lange tijd onderdeel uit van de racekalender. Door de jaren heen heeft de race op Circuit Gilles Villeneuve dan ook behoorlijk wat spectaculaire races opgeleverd. Afgelopen seizoen werd Montreal vanwege het coronavirus echter door de koningsklasse-karavaan overgeslagen. Dit jaar maakt het vooralsnog weer onderdeel uit van de lijst met bestemmingen, maar het raceweekend – 11 tot en met 13 juni – staat op losse schroeven.

Artikel gaat verder onder video Financiële plaatje

Vanwege de COVID-maatregelen moet de race hoogstwaarschijnlijk zonder publiek verreden gaan worden. Dat vindt de Formule 1-organisatie op zich geen probleem, maar verwacht dat de promotor dan wel alsnog zes miljoen dollar op tafel legt om de race door te laten gaan, zo meldde de Canadese krant La Presse afgelopen week. Dit komt bovenop het bedrag van ongeveer 19 miljoen dollar, dat de promotor sowieso moet betalen aan de Formule 1. Oproep van de burgemeester

Zonder fans op de tribune is het echter onwaarschijnlijk dat de organisatie en de Canadese overheid dat geld op tafel kunnen leggen. Valerie Plante, burgemeester van Montreal, heeft daarom een oproep in La Presse gedaan: “De Formule 1 is belangrijk voor ons. De boodschap die we naar alle partners willen sturen is dat we veel belang hebben bij dit evenement,” klinkt het. “We hopen dat het op dezelfde datum zal worden gehouden als gewoonlijk. Er moeten nog veel details geregeld worden, maar ik hoop echt dat onze partners net als wij aan boord zullen zijn om ervoor te zorgen dat het evenement deze zomer doorgaat.” Denk jij dat de Grand Prix van Canada dit jaar doorgaat?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grand Prix Canada op losse schroeven, burgemeester Montreal doet oproep