Het laatste formule 1 nieuws

Grand Prix in Zandvoort zorgt voor minder treinen elders in Nederland

Grand Prix in Zandvoort zorgt voor minder treinen elders in Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Minder treinverkeer De Grand Prix van Nederland keert dit seizoen na een afwezigheid van 36 jaar weer terug op Circuit Zandvoort. Hoewel het één groot feest lijkt te worden in de Noord-Hollandse badplaats, zal er ook wat overlast ontstaan voor de rest van Nederland. In het openbaar vervoer zullen er minder treinen gaan rijden in het desbetreffende weekend.

De Grand Prix van Nederland op Circuit Zandvoort wordt logistiek gezien een enorm project. Zandvoort is niet altijd even goed bereikbaar en wanneer er tienduizenden mensen tegelijkertijd naar de kustplaats afreizen, loopt het al snel spaak. Om dit te voorkomen hoopt de organisatie dat de meeste mensen ervoor kiezen om met het openbaar vervoer naar het circuit te komen. Om voldoende mensen te kunnen vervoeren, zijn er extra treinen gereserveerd. Dit heeft echter consequenties voor de rest van reizend Nederland, zo meldt het Haarlems Dagblad . Minder treinen in de rest van Nederland

Doordat de regio Zandvoort extra treinen tot haar beschikking krijgt voor vrijdag 3 tot en met zondag 5 september, moet de rest van Nederland het doen met minder treinen. De Formule 1 heeft een enorme impact op de regio. ‘Zo zijn onder meer bepaalde straten, lanen en wegen in Kennemerland afgesloten. Tevens zijn sommige spoorwegovergangen, zoals die van Overveen, permanent dicht vanwege de hoge frequentie aan passerende treinen. Zo rijden per uur twaalf sprinters van maximale lengte tussen Amsterdam en Zandvoort’, zo schrijft de krant.

Omdat er maar liefst twaalf treinen per uur rijden van en naar Zandvoort, zal er op andere plekken in het land minder gereden worden. Op verschillende trajecten zal dit weekend niet vier keer per uur, maar slechts twee keer per uur worden gereden. Op zondag rijdt de sprinter tussen Baarn en Utrecht zelfs maar één keer. Een ritje naar het spoorwegmuseum zit er die dag al helemaal niet in. In verschillende plaatsen zal er van de huidige dienstregeling worden afgestapt om de logistiek rondom Zandvoort in goede banen te leiden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grand Prix in Zandvoort zorgt voor minder treinen elders in Nederland