Het laatste formule 1 nieuws

Grand Prix van Australië volgens lokale autoriteiten nog helemaal niet uitgesteld

Grand Prix van Australië volgens lokale autoriteiten nog helemaal niet uitgesteld

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Australië zou volgens verschillende media al zijn afgelast en ook de wintertest zouden worden verplaatst naar Bahrein, maar in Australië zelf ontkent met nog dat de Grand Prix al is gecanceld.

De Grand Prix van Australië staat al weken ter discussie. De Formule 1 wil in 2021 na het chaotische seizoen van 2020 weer een gewoon seizoen met de start in Melbourne, maar het overbrengen van het hele Formule 1 -circuit lijkt met alle coronaregels toch lastiger dan verwacht. Daarom lijkt een uitstel van de Grand Prix voor handen . Toch wel een GP van Australië?

Naast de berichtgeving over het uitstellen van deze Grand Prix, werd dinsdagochtend ook bekend dat de teams naar verluidt zouden zijn gevraagd naar een wintertest in Bahrein . Dit zou beter uitkomen voor alle teams, nu de seizoensstart ook in Bahrein zou zijn. Lisa Neville, verantwoordelijke minister voor de hulpdiensten in Victoria, de staat waarin Melbourne ligt, ontkent echter het uitstel van de Grand Prix.

‘’We zijn nog in gesprek met de Australian Grand Prix Corporation en de Formule 1. De publieke gezondheid is daar natuurlijk een belangrijke factor bij. Hoe faciliteer je de quarantaine, al dat soort problemen bespreken we. Deze gesprekken zijn gaande over de race in 2021 en zodra we overeenstemming bereiken met de Australian Grand Prix Corporation en de F1 hebben we meer te zeggen. Voor zover ik weet is er geen besluit genomen om de GP van Australië te annuleren, te verplaatsen of iets dergelijks’’, zegt Neville volgens Motorsport.com .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grand Prix van Australië volgens lokale autoriteiten nog helemaal niet uitgesteld