Het laatste formule 1 nieuws

Grand Prix van Bahrein is een feit - zo ziet het coureursklassement er nu uit!

Grand Prix van Bahrein is een feit – zo ziet het coureursklassement er nu uit!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met de pas verreden Grand Prix op het Bahrein International Circuit is het Formule 1 -seizoen van 2021 officieel van start. Er kan dan ook een eerste tussenstand geschetst worden in de strijd om het kampioenschap. Zo ziet het coureursklassement eruit na de Grand Prix van Bahrein!

Met zijn nipte overwinning op Max Verstappen weet Lewis Hamilton de eerste klap uit te delen. Met 25 punten is hij de eerste leider in het klassement. Hij wordt nauw achtervolgd door Verstappen, die met zijn tweede plaats achttien punten verdiend heeft. Bottas is derde, met zestien punten. Met nog maar een verreden race staat er echter nog niks vast.

Sergio Perez pakt meteen punten bij zijn debuut voor Red Bull. Zijn vijfde plek is goed voor tien punten, die voor de constructeurstitel zeer waardevol zijn.

Yuki Tsunoda heeft zijn debuut in de koningsklasse van de autosport weten te sieren door voor zijn team de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Hij reed als negende over de streep en schreef daarmee twee punten op zijn naam. Dit is de tussenstand in het coureursklassement van 2021

1.Lewis Hamilton. 25

2. Max Verstappen. 18

3. Valtteri Bottas . 16

4. Lando Norris . 12

5. Sergio Perez. 106. Charles Leclerc . 87. Daniel Ricciardo . 68. Carlos Sainz . 49. Yuki Tsunoda. 210. Lance Stroll . 1

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grand Prix van Bahrein is een feit – zo ziet het coureursklassement er nu uit!