Het laatste formule 1 nieuws

Grand Prix van Canada gaat ook dit jaar niet door vanwege coronapandemie

Grand Prix van Canada gaat ook dit jaar niet door vanwege coronapandemie

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Een greep uit het buitenlandse coronanieuws: De Grand Prix van Canada in de Formule 1 gaat dit jaar niet door vanwege de coronapandemie. Vorig jaar was dat ook de reden dat de Formule 1-wedstrijd op het circuit Gilles Villeneuve in Montreal niet doorging. De organisatie heeft besloten dat op de dag van de GP in Canada nu de Grote Prijs van Turkije wordt verreden.

De Franse president Emmanuel Macron gaat vrijdag versoepelingen van de coronamaatregelen aankondigen. In een toespraak gericht aan de bevolking zal Macron de lockdown stap voor stap afbouwen, zo stelde premier Jean Castex volgens Franse media. Waarschijnlijk openen de middelbare scholen komende week al de deuren. De avondklok zal vooralsnog waarschijnlijk wel van kracht blijven, die vervalt mogelijk pas half mei. Ook is het nog onduidelijk of Macron de Franse horeca weer gaat openen. Waarschijnlijk gebeurt dat ook in mei.

Britten die naar het buitenland reizen, kunnen met een al bestaande app van de gezondheidsdienst aantonen dat ze al zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Minister van Transport Grant Shapps zegt overleg te voeren met internationale partners om het toegangssysteem te erkennen. De app kunnen Britten nu al gebruiken om afspraken te maken bij de gezondheidsdienst. Daardoor hoeven ze geen nieuwe app te downloaden om een negatieve coronatest-uitslag of vaccinatiebewijs te laten zien.

Nieuwsbrief NRC Vandaag Elke ochtend een overzicht van onze beste stukken en al het belangrijke andere nieuws

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grand Prix van Canada gaat ook dit jaar niet door vanwege coronapandemie