Het laatste formule 1 nieuws

'Grand Prix van Canada op losse schroeven'

‘Grand Prix van Canada op losse schroeven’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix van Canada staat gepland voor het weekend van 11 t/m 13 juni. De grote vraag is echter of het evenement door kan gaan. De Canadese krant La Presse schrijft dat de organisatie mogelijk niet het benodigde geld bij elkaar kan krijgen om de Formule 1 te kunnen betalen.

De Formule 1 zou de organisatie tot 12 april (vandaag) de tijd hebben gegeven om over de brug te komen met het totale bedrag van 25 miljoen dollar. Dat bedrag is opgebouwd uit de vaste hosting fee van 19 miljoen en de extra kosten die in rekening worden gebracht vanwege het (gedwongen) wegblijven van fans en de daardoor gemiste kosten (6 miljoen).

Die 6 miljoen hoopt de organisatie op de overheid te verhalen, maar mocht men daar niet in slagen, dan bestaat er dus een kans dat de Formule 1 Canada links laat liggen. In dat geval heeft de F1 in de Grand Prix van Turkije al een mogelijke vervanger op het oog, zo schrijft de publicatie.

In het slechtste geval valt de GP van Canada dus voor de tweede keer ten prooi aan het coronavirus, aangezien ook vorig jaar de race werd afgelast.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Grand Prix van Canada op losse schroeven’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden