Het laatste formule 1 nieuws

Grand Prix van Saoedi-Arabië belooft unieke race te worden

Grand Prix van Saoedi-Arabië belooft unieke race te worden

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Onlangs ging RacingNews365 op bezoek in Jeddah om een kijkje te nemen op het circuit waar dit F1-seizoen de voorlaatste Grand Prix van het jaar zal worden verreden. In Saoedi-Arabië werd duidelijk dat men een onwijs snel circuit heeft gebouwd, dat zomaar eens het snelste circuit op de Formule 1 -kalender kan zijn. Er liggen namelijk slechts twee langzamere bochten in het circuit, terwijl de F1-coureurs op de rest van het circuit bijna altijd voluit kunnen gaan.

De geplande drie DRS-zones zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat we meer inhaalmanoeuvres dan ooit gaan zien op een stratencircuit. Enkele verrassingen zijn zeker niet uitgesloten op het circuit in Jeddah, omdat de muren naast de baan onvergefelijk zullen zijn wanneer een coureur de fout in gaat. Daardoor is de kans op een safety-car fase behoorlijk groot.

Naast de prachtige baan, heeft de organisatie van de Grand Prix een mooi evenement op de kaart gezet. Naast een goed gevuld race programma waarbij de fans niet alleen de Formule 1-wagens krijgen te zien, maar ook nog de Formule 2 en Porsche Super Cup kunnen volgen, zullen er ook enkele concerten plaatsvinden. Naast Justin Bieber, David Guetta en Jason Derulo zal ook Nederlander DJ Tiësto te zien zijn in Jeddah. De organisatie heeft het namelijk voor elkaar gekregen om iedere dag van het GP-weekend meerdere artiesten op te laten treden. Kortom een weekend dat op en naast de baan bijzonder feestelijk zal verlopen.

Tijdens het bezoek aan Jeddah werd daarnaast duidelijk dat de stad genoeg heeft te bieden. Zo is er een zeer brede keuken te vinden en is de stad gevuld met verschillende internationale ketens. Een ieder kan eenvoudig zijn of haar favoriete maaltijd vinden, van culinaire top kwaliteit tot aan fast food. Het circuit ligt aan de Rode Zee en aan de noordelijke kant van de stad. Daardoor is het circuit makkelijk te bereiken en kunnen de fans ook eenvoudig hun weg vinden in Jeddah.

Al enthousiast geworden? Jij kan er bij zijn, check hier snel informatie over tickets en het circuit .

Artikel gaat verder onder de fotoserie. Doordat het toerisme pas relatief kortgeleden […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grand Prix van Saoedi-Arabië belooft unieke race te worden