Het laatste formule 1 nieuws

Grand Prix van Spanje 2021 - Het laatste F1-nieuws

Grand Prix van Spanje 2021 – Het laatste F1-nieuws

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

F1 Grand Prix van Spanje

Max Verstappen won verrassend de tweede Formule 1-race op Silverstone. De overwinning van de Nederlander werd mede mogelijk gemaakt door de hogere temperatuur en de banden van Pirelli. In Spanje wordt het volgens de verwachtingen nog heter. Dat stelt Mercedes voor een dilemma. Gaat Verstappen er ook in Spanje met de zege vandoor? Het belooft een heet en spannend Spaans GP-weekend te worden. De race begint zondag 09 mei 2021 om 15:10 uur. Geschiedenis: Formule 1 Grand Prix van Spanje

In 1989 werd het Spaanse circuit gebouwd waarna de eerste race in 1991 werd gehouden. De eerste editie was meteen een waar spektakel waarbij Nigel Mansell en Ayrton Senna da Silva een prachtig duel uitvochten voor de overwinning. De Brit Mansell wist zijn Williams uiteindelijk als eerste over de lijn te krijgen.

Het circuit is erg populair gedurende het seizoen, maar ook daarbuiten. Er wordt namelijk in de winter getest ter voorbereiding voor het nieuwe seizoen. 8 dagen lang krijgen de team dan de kans om hun nieuwe wapens te leren kennen en af te stellen voor de eerste Grand Prix van het jaar. Het circuit heeft alles wat je van een baan verwacht, rechte stukken, snelle bochten, trage bochten enz.

Max Verstappen wist er in 2016 zijn allereerste Formule 1 race te winnen. Daarmee werd hij de jongste winnaar aller tijden (18 jaar) en schreef hij dus geschiedenis. Het circuit is 4,6 km lang en Daniel Ricciardo reed de snelste raceronde in 2018 met een 1:18.441. De races duren 66 ronden en de coureurs leggen daarbij een afstand van 307,104 km af.

Het is nog onzeker of we Barcelona in 2020 terug zullen zien keren in de Formule 1. Door de komst van Zandvoort moet er een ander circuit wijken.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grand Prix van Spanje 2021 – Het laatste F1-nieuws