Het laatste formule 1 nieuws

Grand Prix Vietnam ook in 2021 niet op Formule 1-kalender

Grand Prix Vietnam ook in 2021 niet op Formule 1-kalender

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Een deel van het stratencircuit in Hanoi Vietnam zou dit jaar al voor de allereerste keer een Formule 1-race mogen organiseren, maar het coronavirus gooide roet in het eten waardoor de Grand Prix aanvankelijk werd uitgesteld en later helemaal werd afgelast. Het was de bedoeling dat de race in het voorjaar van 2021 alsnog verreden zou gaan worden, maar meerdere bronnen melden dat de race ontbreekt op de voorlopige racekalender van volgend jaar.

De voornaamste reden daarvoor zou de arrestatie van Nguyen Duc Chung zijn. De voorzitter van het Volkscomité van Hanoi was nauw betrokken bij de organisatie van de race, maar hij werd in augustus opgepakt op verdenking van het toe-eigenen van staatsgeheimen. Circuits azen op vrijgekomen plekje

Ondanks het schrappen van de race in Vietnam zal het seizoen volgend jaar hoogstwaarschijnlijk toch uit 23 races bestaan. Een aantal circuits aast namelijk op het plekje van de race in het voorjaar, waaronder Istanbul Park, Imola, en Portimao. Deze drie circuits werden dit jaar als noodoplossing toegevoegd aan de kalender, die vanwege de pandemie volledig overhoop werd gehaald. In 2021 wil de Formule 1 weer terugkeren naar een gebruikelijker schema, met de al eerder aangekondigde Grand Prix van Saudi-Arabië als nieuwkomer.

Zie ook Formule 1 bevestigt avondrace in Saudi-Arabië in 2021

GP Brazilië alsnog in Sao Paulo

In tegenstelling tot Vietnam is er beter nieuws voor de Braziliaanse Formule 1-fans. Het lijkt er namelijk op dat het circuit van Interlagos alsnog kan rekenen op een plekje op de F1-kalender volgend jaar. Het huidige contract met het circuit in Sao Paolo loopt dit jaar af en de Formule 1-organisatie was al in gesprek met Rio de Janeiro over een verhuizing van de Braziliaanse Grand Prix.

De bouw van het nieuwe circuit liep echter vertraging op omdat de aanleg gepaard zou gaan met de kap van een flink aantal bomen, wat leidde tot verzet van milieuorganisaties en F1-kampioen Lewis Hamilton. Totdat het sein in Rio wel op groen gaat voor de aanleg van het nieuwe circuit lijkt Interlagos dus zeker van een plekje op de kalender.

Zie ook Formule 1 onder vuur voor […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grand Prix Vietnam ook in 2021 niet op Formule 1-kalender