Het laatste formule 1 nieuws

Grappende Verstappen na tik op de vingers: ‘Volgende keer doe ik wel een donut’

Grappende Verstappen na tik op de vingers: ‘Volgende keer doe ik wel een donut’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen na zijn zege afgelopen zondag. Kan hij dit weekend weer winnen op de Red Bull Ring in de GP van Oostenrijk? © Getty Images Door Arjan Schouten Het was de handtekening onder misschien wel zijn meest dominante race in de Formule 1. Max Verstappen liet afgelopen zondag na 71 rondjes wat rubber achter op het asfalt van de Red Bull Ring, na het passeren van de finish. Voor de deur van Red Bull Racing hield hij even in voor een burn out. Hij remde flink voor de finish fors af om vervolgens met een dot gas nog even een flinke streep rubber op het circuit achter te laten.

En nee, daar was de FIA niet bepaald blij mee. Meteen kwam de wedstrijdleiding op de radio bij zijn team om duidelijk te maken dat dit eens, maar nóóit meer mocht gebeuren. Levensgevaarlijk, immers. Met achterblijvers die nog met 300 kilometer per uur langs komen schieten.

,,De volgende keer doe ik wel een donut’’, grapte Verstappen vandaag, toen hij voorafgaand aan de tweede ontmoeting in Stiermarken nog eens werd gevraagd naar die waarschuwing van de FIA.

Max Verstappen won zijn laatste race op de Red Bull Ring (tekst gaat verder onder video)

In de opstapklasses is het wel eens flink mis gegaan met coureurs die hun zege óp het asfalt wilden vieren. Flinke klappers zijn te vinden op You Tube. ,,Natuurlijk snap ik het wel, uit veiligheidsoverwegingen’’, aldus Verstappen. ,,Maar ik keek in mijn spiegel en dacht dat het wel veilig kon. Maar ik snap ook wel dat ze het niet willen hebben. Dus zal ik het niet meer doen.”

Verstappen, die op de mediadag aanschoof naast Fernando Alonso, hoorde de Spaanse ex-wereldkampioen vervolgens twijfels plaatsen bij de acties van de FIA. De routinier had juist wel genoten van die burn out van de Nederlander. ,,Je moet toch ook een beetje jezelf kunnen zijn, hier. Ik vond die burn out wel tof. En de fans zijn er dol op, net als de donuts bij de laatste race in Abu Dhabi’’, aldus Alonso, die voorstelde dat de FIA zich beter bezig kan houden […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grappende Verstappen na tik op de vingers: ‘Volgende keer doe ik wel een donut’