Het laatste formule 1 nieuws

Gratis toegankelijke F1-demonstratie in Assen: "Team dat hier nog nooit is geweest"

Gratis toegankelijke F1-demonstratie in Assen: “Team dat hier nog nooit is geweest”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jack’s Racing Day Race-fans in Nederland kunnen dit jaar gratis een F1-team van dichtbij in actie zien. In augustus komt er namelijk een renstal van de huidige grid naar het TT Circuit in Assen om een demonstratie te geven tijdens Jack’s Racing Day.

Jack’s Racing Day is de nieuwe naam voor het evenement dat de afgelopen jaren werd georganiseerd als de Gamma Racing Day. Na tien jaar sponsorschap heeft Gamma besloten om het voor gezien te houden, waardoor het gratis toegankelijke weekend voor race-fans een nieuwe naam heeft. “Met Jack’s Casino hebben we gelukkig een fantastische, nieuwe titelsponsor gevonden. Het gaat om een deal van in eerste instantie drie jaren, met een optie voor een nog langere periode”, vertelt Lee van Dam namens organisator LDP International aan Motorsport.com .

Artikel gaat verder onder video Weekend vol racen

Aangezien het evenement pas van 6 tot en met 8 augustus wordt georganiseerd, zet de organisatie hoog in op het gebied van publiek. “We gaan voor een volle bak, maar ik moet daar wel bij zeggen: wij hebben nog geen indicatie van de veiligheidsregio gekregen”, bespreekt Van Dam de doelstelling van het aantal toeschouwers. De race-fans die aanwezig zijn in Assen krijgen net als andere jaren de nodige verschillende raceklassen voorgeschoteld, waaronder de Grand Prix-karts en de Supercar Challenge. Daarnaast komen er ook historische toerwagens en historische Formule 1-auto’s in actie. Demonstratie van F1-team

Normaal gesproken is er ook een team uit de Formule 1 aanwezig om een demonstratie te geven. Vorig jaar was dat door het coronavirus niet het geval, maar bij de editie van 2021 verwelkomt de organisatie weer een F1-team. “Daar kan ik nu nog niet al te veel over zeggen. Binnenkort brengen we daar meer over naar buiten. Ik kan wel alvast verklappen dat het om een Formule 1-team gaat dat nog nooit in Assen aanwezig is geweest”, aldus Van Dam.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gratis toegankelijke F1-demonstratie in Assen: “Team dat hier nog nooit is geweest”