Het laatste formule 1 nieuws

Gridstraf en strafpunt voor Mazepin na hinderen Norris

Gridstraf en strafpunt voor Mazepin na hinderen Norris

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nikita Mazepin heeft na afloop van de kwalificatie een gridstraf van drie plaatsen aan zijn broek gekregen wegens het hinderen van Lando Norris in Q1. De Rus startte sowieso al vanaf de twintigste plaats, dus erg veel verschil maakt de straf niet. Wel kreeg hij een strafpunt op zijn racelicentie, zijn tweede in de Formule 1.

Haas-coureur Nikita Mazepin en McLaren-piloot Lando Norris kwamen elkaar op het Circuit de Barcelona-Catalunya tegen in de slotminuten van Q1. Norris was bezig aan een snelle ronde, maar die om zeep worden geholpen door Mazepin die juist langzaam reed en bezig was zich voor te bereiden op zijn eigen snelle ronde. De achter Mazepin rijdende coureurs Kimi Raikkonen en Yuki Tsunoda hadden ook te horen gekregen dat Norris in aantocht was en doken vlak voor Mazepin van de racelijn. De Rus volgde de Alfa en de AlphaTauri, maar besloot dat het hem te langzaam ging en besloot weer terug te keren op de racelijn en aan zijn snelle ronde te beginnen. Daarbij hinderde hij de aanstormende Norris dusdanig dat die zijn snelle rondje moest afbreken.

Na afloop moest het duo bij de wedstrijdleiding komen. De stewards oordeelden dat de Haas-coureur wat langer achter Raikkonen en Tsunoda had kunnen wachten en Norris voorbij had moeten laten gaan. Norris maakte weinig woorden vuil aan het incident, maar vond wel dat het incident zijn complete kwalificatie om zeep had geholpen. “Ik heb het gevoel dat het me vandaag de kwalificatie heeft gekost. De auto was goed. Ik heb het gevoel dat ik het niet slecht heb gedaan. Ik had alleen een kerel [voor me] die me ophield, waardoor ik mijn tweede set banden moest gebruiken. En als het gaat om duizendsten en honderdsten en tienden en zo, dan wil je elke kans om je te verbeteren en mag je geen fouten maken.” Lees ook:

Steiner: Kritiek concurrenten heeft “geen invloed” op Mazepin Steiner verdedigt Mazepin na blauwe vlag-incident met Perez

Mazepin was wat uitvoeriger van stof en wees op het gentleman’s agreement in de Formule 1 dat je voor elkaar aan de kant gaat, een regel die hij […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Gridstraf en strafpunt voor Mazepin na hinderen Norris