Het laatste formule 1 nieuws

Groen licht voor Silverstone: honderdduizenden fans toegestaan

Groen licht voor Silverstone: honderdduizenden fans toegestaan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Silverstone Silverstone en de Formule 1 hebben aangekondigd dat er dit jaar volle tribunes zullen zijn bij de Britse Grand Prix. Dit is officieel nadat het evenement is opgenomen in het zogenaamde Event Research Programme van de Britse regering.

Vorig jaar werd ook de Formule 1 geconfronteerd met het coronavirus. Terwijl het hele circus al in Melbourne was gearriveerd voor de eerste Grand Prix van 2020 ging er een streep door het hele seizoen. De F1 slaagde er vervolgens in om een alternatieve kalender op te stellen met een aantal circuits die de afgelopen jaren niet werden aangedaan. Daarnaast ontbraken er verschillende circuits die doorgaans verzekerd zijn van een plekje op de kalender. Silverstone kreeg er daarentegen een extra race bij. Tot voor kort was er nog grote onzekerheid of volle tribunes toegestaan zouden zijn bij de komende Grand Prix. Nu is de kogel door de kerk.

Artikel gaat verder onder video Volledige capaciteit is mogelijk

“We zijn verheugd om te bevestigen dat de Formule 1 Pirelli British Grand Prix 2021 is opgenomen in de laatste fase van het Event Research Program (ERP) van de Britse regering, waardoor een volledige publiekscapaciteit aanwezig kan zijn voor het evenement van 16 tot en met 18 juli”, reageert de organisatie. Tickethouders moeten een negatieve test kunnen laten zien of een bewijs van volledige vaccinatie. Honderdduizenden fans

Stefano Domenicali, CEO van de Formule 1: “Het is fantastisch nieuws dat Silverstone een evenement met volledige capaciteit zal zijn en het zal een ongelooflijk weekend worden met honderdduizenden fans die aanwezig zullen zijn om ons eerste sprintevenement op zaterdag te zien en het hoofdevenement op zondag. Alle coureurs en de teams kijken enorm uit naar Silverstone en we kunnen niet wachten om daar in juli te zijn.” Ook Managing Director van Silverstone, Stuart Pringle, reageert op het fantastische nieuws. “Dit is iets waar we allemaal al maanden naartoe werken en ik kan niet wachten om in juli weer alle toeschouwers te verwelkomen in Silverstone.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Groen licht voor Silverstone: honderdduizenden fans toegestaan