Het laatste formule 1 nieuws

Grondig onderzoek naar muurvaste wielmoer van Mercedes Bottas

Grondig onderzoek naar muurvaste wielmoer van Mercedes Bottas

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

MONACO (ANP) – Het Formule 1-team van Mercedes heeft een gedetailleerd onderzoek ingesteld naar de mislukte pitstop van Valtteri Bottas tijdens de Grote Prijs van Monaco. Een wielmoer van de rechter voorband bleef vastzitten bij de bandenwissel, waardoor de Finse coureur niet verder kon en na 30 ronden de race voortijdig moest staken.

De wielmoer zat zelfs zo muurvast, dat de band helemaal niet is losgekomen. Technisch directeur James Allison meldde na afloop van de race in Monaco dat het wiel pas in de fabriek van Mercedes in het Britse Brackley kan worden verwijderd. Daar is vermoedelijk zwaar gereedschap voor nodig.

Teambaas Toto Wolff kondigde aan dat het team alles meeneemt in het onderzoek. “We kijken naar het ontwerp, maar ook naar het materiaal. Dit probleem mag ons niet meer overkomen”, aldus Wolff, die het opnam voor de monteur die het wielpistool hanteerde. “Er zijn heel veel factoren die bijdragen aan zijn catastrofale storing. Het is niet de schuld van de monteur; hij is een van onze beste mensen in het team.” ANP

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grondig onderzoek naar muurvaste wielmoer van Mercedes Bottas