Het laatste formule 1 nieuws

Groot-Brittannië (2)

Groot-Brittannië (2)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië 2020
De Grand Prix van Groot-Brittannië vormt de bakermat van de Formule 1 en is er al sinds het begin bij, sterker nog: op 13 mei 1950 was Silverstone gastheer van de allereerste Formule 1-race aller tijden!

Alhoewel Silverstone sinds die allereerste keer al enkele malen stevig op de schop is gegaan, blijft het circuit voor altijd verbonden met het begin van een tijdperk. Waar het voormalige RAF-vliegveld in het verleden werd gekenmerkt door haar razendsnelle bochten en lange rechte stukken, is het tegenwoordig een stuk technischer geworden.

Na de laatste verbouwing, die resulteerde in de baan waarop sinds 2010 wordt gereden, hebben de coureurs te maken met een heus infield. Aldaar is het rechte stuk van Wellington te vinden, dat aansluit op een gedeelte dat al langer werd gebruikt. Oude pareltjes als de Maggotts/Becketts-combinatie en de snelle rechter van Stowe zijn door de jaren heen wél bewaard gebleven.

Vrijwel alle teams hebben een link met Groot-Brittannië, danwel met Silverstone. Omdat er tegenwoordig niet meer onbeperkt mag worden getest komen de teams niet meer zo frequent in Silverstone, iets wat vroeger wel gebeurde. Desalniettemin blijft de baan altijd het thuis van de sport.

Wanneer staat de Grand Prix van Groot – Brittannië 2020 op de agenda?
Dit jaar vindt de Grand Prix van Groot-Brittannië plaats in het weekend van 7 tot en met 9 augustus 2020 en is het de twaalfde race op de Formule 1 kalender. Op vrijdag vinden de eerste twee vrije trainingen plaats, waarna op zaterdag om 16:00 uur de belangrijke kwalificatie begint.

Hoe laat begint de Grand Prix van Groot-Brittannië?
De GP van Groot-Brittannië – de 70th Anniversary Grand Prix, begint op zondag 9 augustus 2020 om 16:10 uur Nederlandse tijd. De race is live te volgen via het liveblog van RacingNews365 en op de televisie via Ziggo Sport en RTL Duitsland .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Groot-Brittannië (2)