Het laatste formule 1 nieuws

Groot F2-talent vreest voor De Vries-scenario: "Ik heb vrijwel geen kans"

Groot F2-talent vreest voor De Vries-scenario: “Ik heb vrijwel geen kans”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Als leider in het klassement van de F2 in zijn rookie-jaar maakt Oscar Piastri gelijk indruk, zo ook bij de hoge heren in de Formule 1. Ondanks zijn indrukwekkende CV (in 2020 werd hij in zijn debuutjaar al kampioen in de Formule 3, red.) verwacht de Australische coureur weinig tot geen kans te maken op het stoeltje bij Alfa Romeo . Piastri wordt door menig autosport-prominent gezien als kanshebber na zijn uitzonderlijke resultaten in de lagere Formuleklassen, maar banden met Alpine moeten roet in het eten gooien.

Gevraagd naar zijn kansen voor een Formule 1-debuut in 2021, is Piastri niet zo optimistisch. Hij denkt dat hij net als Nyck de Vries, die in 2019 F2-kampioen werd, wel eens naast een F1-zitje kan grijpen. “De kans is extreem laag, ik denk dat ik vrijwel geen kans heb”, antwoordt het jonge talent in een video van JAM Sports Management .

Onder andere De Vries, Guanyu Zhou en natuurlijk Antonio Giovinazzi zijn in beeld voor het allerlaatste vrije stoeltje op de grid van 2022. “Maar ik denk dat het Zhou wordt”, voorspelt Piastri.

“Hij wordt heel vaak gelinkt aan dat stoeltje, al maakt Giovinazzi natuurlijk ook kans, want hij zit daar nu al. Ik denk gewoon niet dat ik ooit in dat stoeltje beland, al zou ik natuurlijk wel blij verrast zijn als het wel zo is.” Piastri legt uit dat hij een andere weg wil bewandelen om in de koningsklasse van de autosport terecht te komen. De Australiër werd in 2020 opgenomen in de Renault Sport Academy, nu de Alpine Academy.

“Ik denk dat het meest realistische doel is om binnen de poule van Alpine te blijven en daar volgend jaar de rol als testcoureur te vervullen”, legt de 20-jarige coureur uit. “Ik ben nog steeds enorm verbonden met ze. Hopelijk kunnen we volgend jaar een leuk programma indelen, zodat ik wat vrije trainingen kan verrijden en veel kan testen. Dan kan ik een stoeltje proberen te krijgen voor 2023.”

Formule 1-coureurs wagen nog altijd hun leven wanneer ze in een F1-bolide stappen.

RacingNews365 zet in de volgende video de belangrijkste veranderingen in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Groot F2-talent vreest voor De Vries-scenario: “Ik heb vrijwel geen kans”