Het laatste formule 1 nieuws

"Groots IndyCar-kampioen had ook de Formule 1-wereldtitel kunnen winnen"

“Groots IndyCar-kampioen had ook de Formule 1-wereldtitel kunnen winnen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In een interview met RacingNews365 laat Stefan Johansson weten dat zijn vertrouwen in zijn pupil Scott Dixon zeer groot is. Volgens de voormalig Ferrari – en McLaren -coureur had Dixon ook in de Formule 1 een titel kunnen veroveren. “In 2004 heeft Dixon voor het eerst getest in een Williams F1-bolide en we waren op dat moment ook in gesprek met Ferrari om een test te doen bij de Scuderia”, aldus Johansson die, nog altijd de manager is van Dixon. “Die test bij Ferrari kwam er echter niet, aangezien Dixon een uitstekend nieuw aanbod kreeg van Chip Ganassi Racing in de IndyCar.”

“Daarom kozen we ervoor om in de IndyCar te blijven, al was er nog altijd de interesse vanuit Williams dat Dixon graag in hun bolide wilde hebben. Ik ben er nog altijd van overtuigd dat Scott het goed had kunnen doen in de Formule 1. Een Europees opstap-programma zou hem daarbij geholpen hebben. Als hij dat had gedaan, dan ben ik ervan overtuigd dat hij wereldkampioen had kunnen worden in de Formule 1. Hij beschikt namelijk over veel racetalent. Er zijn natuurlijk heel veel racetalenten in de wereld, dat besef ik heel goed, maar er zijn slechts enkele coureurs die ook écht races kunnen winnen”, aldus Johansson, die probeert uit te leggen dat alleen snel zijn niet genoeg is voor een coureur om ook succesvol te kunnen zijn in de autosport.

“Scott behoort echt tot het rijtje van coureurs in de wereld die weet hoe je races moet winnen. Hij heeft namelijk vaak races gewonnen die hij eigenlijk niet had kunnen winnen, omdat hij op die dagen niet de snelste coureur was. Toch won hij die races, omdat hij er altijd voor blijft gaan, hij beschikt over de juiste dosis winnaarsmentaliteit.”

Johansson is ook de manager van zijn landgenoot Felix Rosenqvist. “Met Scott werk ik al samen vanaf het begin van zijn carrière, wat neerkomt op zo’n 25 jaar. Ik regel voor hem, net als voor een aantal andere coureurs voornamelijk het zakelijke gedeelte. Door mijn jaren in de autosport weet ik namelijk wat er speelt en weet ik wat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Groots IndyCar-kampioen had ook de Formule 1-wereldtitel kunnen winnen”