Het laatste formule 1 nieuws

Grosjean baalt van ‘oneerlijke’ Formule 1: “Dat is moeilijk te slikken”

Grosjean baalt van ‘oneerlijke’ Formule 1: “Dat is moeilijk te slikken”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Romain Grosjean is bezig met zijn laatste maanden in de Formule 1 en moet daarom vooruitkijken naar een nieuw autosport avontuur. Waar de Fransman gaat rijden is nog niet duidelijk maar de Indycar is een mogelijkheid. Slechte economische tijd

Een paar weken geleden werd duidelijk dat Grosjean niet zijn contract zou verlengen bij Haas omdat het Amerikaanse team volgend jaar een geheel nieuw rijders duo wil hebben. Tegenover Motorsport-Total geeft de Fransman toe dat het geen makkelijke weken waren. “Het is een moeilijk jaar voor de wereld, voor de economie, dus het is geen goed jaar om uit het contract te komen en uit de sport die je doet.” De Fransman sluit ook de Indycar niet uit. Een raceklasse waar hij over getwijfeld heeft vanwege de ovals maar hij komt daar op terug. Grosjean ging te raden bij voormalig Formule 1-coureur Marcus Ericsson.

“ Ik heb met Marcus Ericsson gesproken over zijn tijd daar en hij heeft er echt van genoten. Hij zegt dat het anders is, maar de chauffeurs spelen een grote rol in de auto, hebben een grote invloed.” Formule 1 versus Indycar

Voor de overwinningen in de Formule 1 doet Grosjean niet mee en dat steekt de coureur. De verhoudingen in de Formule 1 zijn niet gelijk en dat is iets wat hem wel aantrekt in Amerika. In de Indycar zijn de auto’s meer aan elkaar gewaagd.

“Er zijn teams die beter zijn dan anderen, maar iedereen heeft een kans om een race te winnen. En op een dag als Imola, als ik denk dat Kevin en ik verdomd goede ronden hebben gereden, zijn we 16e en 17e. Dat is moeilijk te slikken. Ik wil nu waarschijnlijk races winnen en een kans hebben om races te winnen waar ik plezier aan kan beleven. Dus IndyCar staat op het menu” , besluit de Haas-coureur.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grosjean baalt van ‘oneerlijke’ Formule 1: “Dat is moeilijk te slikken”