Het laatste formule 1 nieuws

Grosjean blijft extra nacht in het ziekenhuis, mikt op rentree in Abu Dhabi

Grosjean blijft extra nacht in het ziekenhuis, mikt op rentree in Abu Dhabi

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Romain Grosjean Romain Grosjean blijft nog een extra nachtje in het ziekenhuis, zo heeft teambaas Guenther Steiner bekendgemaakt. De Fransman mikt op een rentree in Abu Dhabi voor de seizoensafsluiter.

Het team van Haas deelde op maandag mee dat het naar omstandigheden goed gaat met Grosjean en dat hij goed aan het herstellen is. Dit bevestigt de Fransman ook op zijn Instagram. De Grand Prix van Sakhir moet hij echter sowieso missen, aangezien racen met de brandwonden op zijn handen niet mogelijk is. Haas heeft daarom Pietro Fittipaldi aangesteld als vervanger voor Grosjean. De Frans-Zwitserse coureur mikt echter op een rentree in Abu Dhabi voor de seizoensafsluiter, wat tevens zijn laatste Formule 1-race zal zijn. Grosjean rijdt volgend jaar namelijk niet meer in de koningsklasse.

Artikel gaat verder onder video Teambaas Steiner sprak met Motorsport.com over de toestand van de coureur en vertelt dat hij nog een extra nacht in het ziekenhuis zal blijven. Hij benadrukt dat dit niet een teken is dat er andere problemen zijn. “Hij blijft nog een extra nacht in het ziekenhuis, maar er is niets om ons zorgen over te maken. Ze zeggen dat het een veiligere omgeving is, vooral vanwege de brandwonden,” zo zei Steiner. Mentaal is Grosjean in goede vorm. “Hij probeert vooral om beter te worden zodat hij in Abu Dhabi weer kan racen. Ik denk dat dat laat zien dat hij ervoor wil blijven gaan.”

De teambaas heeft op maandag met Grosjean gesproken en toen gaf de coureur aan dat hij in Abu Dhabi heel graag weer wil rijden. Steiner heeft hem op het hart gedrukt dat hij eerst beter moet worden en dat ze er later in de week nog over praten. “We hebben voldoende tijd. Pietro is er, Romain is er, we moeten gewoon kijken hoe hij zich voelt, dus ik heb geen haast om beslissingen te nemen. Het hangt af van zijn gezondheid,” besluit de 55-jarige.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grosjean blijft extra nacht in het ziekenhuis, mikt op rentree in Abu Dhabi