Het laatste formule 1 nieuws

Grosjean blikt terug: 'Ik heb de dood in de ogen gekeken'

Grosjean blikt terug: ‘Ik heb de dood in de ogen gekeken’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Romain Grosjean heeft voor het eerst teruggeblikt op zijn vreselijke crash aan het begin van de Grand Prix van Bahrein afgelopen zondag. De Fransman vocht 28 seconden voor zijn leven in een helse vlammenzee, maar wist met zijn gezin en Niki Lauda in zijn gedachten te ontsnappen.

Grosjean vloog zondag aan het begin van de race met een klap van 53G in de vangrails, waarna zijn auto in tweeën brak en vlam vatte. Na een halve minuut in de vlammenzee wist de Haas-coureur zich na drie pogingen te bevrijden uit de cockpit en werd hij door Formule 1-arts Ian Roberts over de vangrail getrokken.

Zie ook F1-arts helpt Grosjean uit vuurzee: ‘Zijn vizier was gesmolten’

“Het kon niet zo zijn dat het zo zou eindigen” “Ik weet niet of je van een wonder kunt spreken, maar in mijn geval kun je wel zeggen dat het nog niet mijn tijd was”, vertelt Grosjean in een interview met LCI en TF1 , waarin hij voor het eerst terugblikt op het ongeval. “Ik zag mijn vizier oranje kleuren van de vlammen aan de linkerzijde van mijn auto. Van alles schoot door mijn hoofd. Ik dacht aan Niki Lauda en dat het niet kon zijn dat het zo zou eindigen, niet nu. Zo zou ik mijn verhaal in de Formule 1 niet af gaan sluiten.” Niki Lauda

Drievoudig Formule 1-kampioen Niki Lauda belandde zelf in 1976 ook in een vlammenzee na een crash tijdens de Duitse Grand Prix. De Oostenrijker liep ernstige brandwonden en schade aan zijn longen op, maar overleefde en keerde later dat seizoen weer terug in de Formule 1. Grosjean hield ‘slechts’ brandwonden aan zijn handen over aan de vuurzee.

Zie ook Grosjean langer in ziekenhuis, wil starten in Abu Dhabi

Bevrijd na drie pogingen

Naast de gedachte aan Lauda moest Grosjean ook vooral aan zijn eigen gezin denken: ‘Ik dacht aan mijn kinderen. Ik moest eruit komen voor mijn kinderen, dus ik stak mijn handen in het vuur en voelde het chassis branden. Ik zat 28 seconden in de vlammen, maar het leek veel langer te duren omdat het drie […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grosjean blikt terug: ‘Ik heb de dood in de ogen gekeken’