Het laatste formule 1 nieuws

Grosjean heeft stoeltje gepast voor privétest Formule 1

Grosjean heeft stoeltje gepast voor privétest Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Romain Grosjean De privétest van Romain Grosjean in een Formule 1-auto lijkt er daadwerkelijk te gaan komen. Netflix-producer James Gay-Rees vertelt namelijk dat de crew van Drive to Survive aan het draaien was, toen de Fransman zijn stoeltje paste.

Grosjean was jarenlang een vast gezicht in de Formule 1, maar moest afgelopen seizoen een punt achter zijn loopbaan zetten, nadat het team van Haas besloot om voor een volledig nieuwe line-up te gaan. Die punt kwam er echter op een akelige manier. Tijdens de Grote Prijs van Bahrein raakte de 34-jarige coureur op hoge snelheid de muur, waarbij zijn wagen in tweeën brak en vlam vatte. Grosjean wist op wonderbaarlijke wijze uit de vuurzee te ontsnappen, maar moest door zijn verwondingen de laatste twee races van het seizoen aan zich voorbij laten gaan.

Artikel gaat verder onder video Privétest Formule 1

En dat is geen mooi einde voor zo’n indrukwekkende carrière. Grosjean opperde daarom zelf al dat hij graag ter afsluiting een testsessie zou willen verrijden, bij welke formatie maakte hem niet uit. Mercedes -teambaas Toto Wolff liet direct hierna weten dat de kampioensformatie deze wens wel in zou willen willigen, maar sindsdien is het stil rondom het onderwerp. Grosjean heeft de overstap gemaakt naar de IndyCar Series en ook het nieuwe Formule 1-seizoen is inmiddels begonnen. Ritje in een Mercedes?

De test gaat er – al dan niet in een Mercedes – echter daadwerkelijk komen. In The Fast Lane Podcast vertelt Gay-Rees namelijk dat zijn crew aan het draaien was toen Grosjean zijn stoeltje ging passen. “Hij gaat nog één laatste ritje maken met een team,” klinkt het. Welke renstal dit gaat worden, laat hij in het midden. Tel daarbij op dat Grosjean een aantal weken geleden tijdens een livestream vertelde dat hij de plannen met Wolff aan en afronden is, en alles wijst erop dat de Fransman een ritje mag maken in een bolide van de kampioensformatie. Ga jij Grosjean volgen in IndyCar?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grosjean heeft stoeltje gepast voor privétest Formule 1