Het laatste formule 1 nieuws

Grosjean kijkt terug: ‘Zo heb ik die stempel gekregen’

Grosjean kijkt terug: ‘Zo heb ik die stempel gekregen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In een lang interview kijkt voormalig Haas-coureur Romain Grosjean terug op zijn tien jaar durende carrière in de Formule 1 . Ondanks dat de Fransman nog lang bekend zal staan om zijn miraculeuze ontsnapping in Bahrein zal hij ook voor zijn eerdere ongelukkigheden op de baan niet snel vergeten worden. Grosjean blikt nu terug op hoe hij zijn reputatie als brokkenpiloot toegeschreven kreeg, en geeft hierop zijn eigen kijk.

Grosjean wijst voormalig coureur Mark Webber aan als een van de eerste mensen die zijn reputatie als roekeloze coureur aanwakkerde. Grosjean legt uit, in een gesprek met the-race.com : “In het eerste jaar kreeg ik door Mark Webber een sticker op mijn hoofd geplakt waarop stond dat ik een ‘first lap nutcase’ was.”

Tijdens de GP van Japan in 2012 spinde Grosjean achter de safetycar, waarmee bij niet alleen zijn eigen maar ook de race van Mark Webber in de Red Bull saboteerde. Webber uitte na de race zijn frustratie jegens Grosjean, waarna hij de beroemde ‘nutcase’ uitspraak deed. Onbegrip

Terugkijkend naar dit moment uit Grosjean vooral onbegrip richting Webber. “Ik snap het niet goed” , reflecteert hij. “Ik denk dat het frustratie was. Hij had een auto met vier wereldkampioenschappen op de naam en hij had al een aantal races gewonnen. Ik denk dat hij nogal gefrustreerd was door de situatie en besloot om me de waarheid te gaan vertellen en te zeggen dat hij niet blij was.”

Grosjean vervolgt: “Als hij naar me toe was gekomen had ik gezegd: ‘Ja, ik heb een fout gemaakt – sla me maar.’ Maar om zo naar de media te gaan en me zo openlijk te bekritiseren, ik denk dat een stap te ver was. Daardoor is mijn respect voor hem niet zo hoog als dat voor sommige anderen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grosjean kijkt terug: ‘Zo heb ik die stempel gekregen’