Het laatste formule 1 nieuws

Grosjean mikt op Formule 1-rentree in Abu Dhabi

Grosjean mikt op Formule 1-rentree in Abu Dhabi

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Slechts twee dagen geleden ging het helemaal fout voor Romain Grosjean , die betrokken was bij een megacrash. Zijn auto vloog met 220 kilometer per uur door een vangrail heen, brak in tweeën en vloog in brand. Na een kleine halve minuut wist hij zichzelf te bevrijden uit het Haas -wrak.

Wonder boven wonder liep hij alleen wat lichte brandwonden op bij zijn crash. De Fransman liet daags na de crash aan zijn teambaas Guenther Steiner weten zo snel mogelijk weer te willen racen, maar al snel werd duidelijk dat hij het aankomende Grand Prix-weekend aan zich voorbij moest laten gaan.

Pietro Fittipaldi zal namelijk de honneurs waarnemen in de tweede Haas-bolide tijdens de Grand Prix van Sakhir. Als het aan de Fransman ligt is het seizoen voor hem echter zeker niet voorbij, want tijdens de laatste race van het seizoen – en tevens de laatste race van Grosjean voor Haas en mogelijk uit zijn Formule 1 -carrière – wil hij gewoon in de VF20 plaatsnemen.

“Ik heb er maandagochtend met hem over gesproken”, zo vertelt teambaas Steiner in gesprek met onder meer RacingNews365 . “Hij wil echt racen in Abu Dhabi. Ik heb hem verteld dat we aanstaande zondag of maandag weer zouden overleggen en dat hij eerst maar eens beter moest worden. Dan zien we wel hoe hij zich voelt en of het haalbaar is.”

Haas heeft in ieder geval geen haast. “Pietro en Romain zijn er allebei, dus we zullen zien hoe Grosjean zich voelt. Ik heb geen haast met het nemen van de beslissing. Het hangt allemaal af van de gezondheid van Romain”, aldus Steiner.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grosjean mikt op Formule 1-rentree in Abu Dhabi