Het laatste formule 1 nieuws

Grosjean ontmoet zijn redders: 'Jij was de man die de weg overstak?'

Grosjean ontmoet zijn redders: ‘Jij was de man die de weg overstak?’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Romain Grosjean keerde donderdag terug op het circuit van Sakhir. Met zichtbare sporen van zijn zware ongeval afgelopen weekend keerde Grosjean vandaag terug op het circuit. Met een ingepakte linkervoet en beide handen in het verband meldde de Formule 1-coureur zich bij de ruimte waar zijn team Haas is ondergebracht.

Bekijk hieronder de beelden van de terugkeer van Grosjean op het circuit: Met zichtbare sporen van zijn zware ongeval vorige week tijdens de Grote Prijs van Bahrein is Romain Grosjean donderdag teruggekeerd op het circuit van Sakhir.

De F1 liet op Twitter een filmpje zien waarop Grosjean leden van het team begroet. “Een hartverwarmend moment”, luidde de begeleidende tekst. Grosjean ontmoette ook twee brandweermannen, circuitarts Ian Roberts en Alan van der Merwe, de bestuurder van de medische wagen.

Lees ook: Grosjean blikt terug: ‘Ik heb de dood in de ogen gekeken’

De 34-jarige Fransman was zondag met zijn bolide zwaar gecrasht waarbij de auto in tweeën brak en in brand vloog. Grosjean ontsnapte uit de vlammenzee en hield alleen brandwonden over aan het ongeval. Gisteren mocht hij het ziekenhuis verlaten. Extra maatregelen

De Formule 1 heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de GP van Sakhir, die komende zondag in Bahrein op hetzelfde circuit wordt verreden.

Lees ook:

Op de plek waar Grosjean crashte, de derde bocht, worden twee rijen banden aangebracht. In de negende bocht wordt de bandenstapel verlengd en worden de stoepranden verwijderd.

Tijdens de GP van Sakhir wordt een kleiner deel van het circuit gebruikt dan gewoonlijk. De race bevat slechts elf bochten, in plaats van de vijftien bochten die tijdens de GP van Bahrein werden verreden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grosjean ontmoet zijn redders: ‘Jij was de man die de weg overstak?’