Het laatste formule 1 nieuws

Grosjean: "Russell was de enige die van zich liet horen"

Grosjean: “Russell was de enige die van zich liet horen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na vijf jaar voor het team van Haas te hebben gereden, moet Romain Grosjean volgend jaar plaats maken voor iemand anders. Hetzelfde geldt voor teamgenoot Kevin Magnussen . Een harde klap voor de Fransman, voor wie dit hoogstwaarschijnlijk het einde van zijn Formule 1 -carrière betekent.

In Imola crashte George Russell achter de safety car, iets waar hij het mentaal niet makkelijk mee had. Hij schreef zelfs een brief aan Williams , omdat hij de mogelijk de eerste punten van het team had verspeeld. Verschillende coureurs staken hem een hart onder de riem, waaronder Grosjean. ‘Hij was de enige die me een bericht stuurde’

“Ik heb een goede band met George” , zegt Grosjean tegen RaceFans.net . “Toen werd aangekondigd dat ik niet voor Haas zou rijden volgend seizoen, was hij de eerste en enige die me een bericht stuurde. Hij is echt een goede jongen.”

Hij denkt terug aan een soortgelijke fout die hij zelf maakte tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan in 2018, toen ook hij crashte achter de safety car. “Ik weet hoe pijnlijk dat is, vooral als je op koers ligt voor je eerste punten van het seizoen. Dat was voor mij ook zo in Baku.”

“Achterin het veld ben je veel bezig met het warm houden van je banden. Zoals ik al vaker heb gezegd zou me waarschijnlijk hetzelfde zijn gebeurd als ik Baku over mocht doen.”

“George deed niets geks, hij raakte gewoon de controle kwijt over de auto. Dat was een zware dag voor hem, maar hij heeft nog veel goede dagen in het vooruitzicht”, aldus Grosjean.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grosjean: “Russell was de enige die van zich liet horen”