Het laatste formule 1 nieuws

Grosjean toont bijzonder helmontwerp tijdens eerste IndyCar-test

Grosjean toont bijzonder helmontwerp tijdens eerste IndyCar-test

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Romain Grosjean verrijdt vandaag zijn eerste officiële test in de IndyCar Series. Daarbij draagt hij een speciale helm: de helm die zijn kinderen hadden ontworpen voor de Grand Prix van Abu Dhabi van afgelopen seizoen.

De Fransman moest het slotstuk van het Formule 1-jaar aan zich voorbij laten gaan, vanwege zijn angstaanjagende crash in Bahrein twee weken daarvoor. Grosjean raakte op hoge snelheid de vangrail op het Bahrain International Circuit, waarna zijn bolide in tweeën brak en vlam vatte. De 34-jarige coureur verdween in een vuurzee, maar wist na 28 seconden op eigen kracht te ontsnappen. Hij hield er forse brandwonden aan zijn handen aan over, maar kwam er gelukkig relatief goed vanaf.

Artikel gaat verder onder video

Zijn Formule 1-carrière leek hiermee echter wel een dramatisch einde te krijgen. Grosjean heeft de sport namelijk inmiddels verlaten en heeft de oversteek naar de Verenigde Staten gemaakt. Hier zal hij dit jaar gaan debuteren in de IndyCar Series. Zijn koningsklasse-loopbaan krijgt tevens ook een mooi einde. Grosjean mag een test gaan verrijden voor de kampioensformatie van Mercedes .

Grosjean verrijdt vandaag zijn eerste officiële IndyCar-test. Via social media laat hij weten er zin in te hebben en laat hij ook vol trots zijn helmontwerp zien. De ervaren rijder rijdt met een bijzonder exemplaar, uitgetekend door zijn kinderen en vrouw. Grosjean zou deze in eerste instantie tijdens de Grote Prijs van Abu Dhabi dragen, maar moest deze zoals gezegd aan zich voorbij laten gaan. Op de foto is tevens goed te zien dat zijn handen nog altijd herstellende zijn. That helmet ❤❤❤
I’m so happy to finally wear it. It means much more than I could even imagine when it was created at home early November. @marionjolles , Sacha , Simon & Camille will be with me more than ever �������� #r8g #indycar #us2021 pic.twitter.com/P3DpoNia9W — Romain Grosjean (@RGrosjean) February 22, 2021

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grosjean toont bijzonder helmontwerp tijdens eerste IndyCar-test