Het laatste formule 1 nieuws

Grosjean: "Vroeger was ik een klootzak van een teamgenoot"

Grosjean: “Vroeger was ik een klootzak van een teamgenoot”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Eind 2020 trok Romain Grosjean de Formule 1 -deur noodgedwongen achter zich dicht na een lang verblijf in de koningsklasse. Komend seizoen komt hij uit in de IndyCar, waar hij bij Dale Coyne Racing aan de slag gaat.

De sfeer in de IndyCar is relaxed, zo concludeert de Fransman na zijn eerste testdag. “Het was geweldig. Ik heb al wat goede gesprekken gehad met Sebastien Bourdais. Hij stond naast mij in de pitlane, dus dat was makkelijk. Ook Takuma Sato kwam even langs.”

“Ik zag ook nog wat anderen. Zo reed Simon Pagenaud in de pitstraat langs in zijn IndyCar-bolide. Ik zwaaide naar hem en hij zwaaide terug”, zo klinkt Grosjean blij. “Het is mooi om te zien dat er zoveel respect is”, aldus de Fransman, die ook al een goede relatie heeft met zijn nieuwe teamgenoot.

“Met hem heb ik ook een goede band. Ik heb hem verteld dat ik vroeger een klootzak was als teamgenoot. Nu ben ik echter 35 jaar en wil ik graag een vriendschappelijke band met mijn teamgenoot. Op het circuit wil ik hem verslaan, zonder twijfel, maar naast het circuit zou het mega zijn als we vrienden kunnen zijn. De atmosfeer is heel erg anders dan ik gewend ben.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grosjean: “Vroeger was ik een klootzak van een teamgenoot”