Het laatste formule 1 nieuws

Grote F1-baas waarschuwt: Formule 1 2022-kalender mogelijk nog op de schop

Grote F1-baas waarschuwt: Formule 1 2022-kalender mogelijk nog op de schop

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2020 werd de complete Formule 1 -kalender opnieuw ingepland, in 2021 werden er meerdere races afgelast en ook in 2022 moeten we rekening houden met eventuele veranderingen door het coronavirus. Formule 1-CEO Stefano Domenicali hoopt dat alle 23 races op de kalender door kunnen gaan, maar blijft realistisch.

In gesprek met het Duitse Sport 1 vertelt Domenicali over de interesse van de F1 in nieuwe locaties. “De Verenigde Staten zijn belangrijk voor ons, we werken er hard aan om Miami een succes te maken. Daarnaast moeten we het Verre Oosten niet onderschatten, vooral niet met Guanyu Zhou die voor Alfa Romeo gaat rijden. De interesse uit China blijft groeien, dus hier ligt ook onze focus.” “We moeten de coronapandemie niet onderschatten”

“Een comeback naar Afrika zou daarnaast ook geweldig zijn”, aldus de Formule 1-CEO. “Hoe snel dit echter gaat, dat hangt af van de corona-situatie. We moeten de pandemie niet gaan onderschatten. Ook in 2022 moeten we de kalender mogelijk aan nog gaan passen.”

Tussen 20 maart en 20 november reist de Formule 1, als alles doorgaat, af naar 23 locaties verspreid over de hele wereld. Oude vertrouwde races zoals Australië, Canada, Singapore en Japan moeten in 2022 weer verreden worden. De afgelopen twee jaren werd hier niet geracet door het coronavirus. Wie is de dame aan de zijde van Lewis Hamilton?

Of Lewis Hamilton nou eerste, tiende of laatste wordt tijdens een Grand Prix, hij loopt altijd gelijk naar Angela Cullen toe. Wie is deze dame aan de zijde van de zevenvoudig wereldkampioen en waarom is ze zo belangrijk voor Hamilton?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Grote F1-baas waarschuwt: Formule 1 2022-kalender mogelijk nog op de schop