Het laatste formule 1 nieuws

Günther Steiner hoopt dat Haas Williams in 2021 voorblijft

Günther Steiner hoopt dat Haas Williams in 2021 voorblijft

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© LAT Images/Haas F1 Haas begint 2021 met twee kersverse coureurs. Mick Schumacher en Nikita Mazepin debuteren beiden in de Formule 1 . Dat feit is op zich al een uitdaging voor de renstal uit Kannapolis, maar daar komt nog een uitdaging bij. In gesprek met Duitse media heeft Günther Steiner te verstaan gegeven dat de nieuwe bolide voor 2021, op de verplichte punten na, niet is aangepast.

Het zal dus een lastig seizoen worden voor Haas F1. Dat realiseert Günther Steiner zich ook, maar hij is niet van plan de handdoek nu al in de ring te gooien. Met de nieuwe Ferrari -motor hoopt de Italiaanse teambaas op zijn minst Williams voor te blijven. De nieuwe motor van Ferrari moet een flinke stap voorwaarts zijn en heeft al een bijnaam gekregen: Super rapido , wat staat voor Supersnel.

“We hebben ons tot doel gesteld dat we met de auto terugkeren waar we waren in 2018”, begint Steiner tegenover N-TV . “We zien het als een overgangsjaar en vanaf volgende week doen we alleen nog werk in de windtunnel voor 2022. Als alles gaat zoals we verwachten, doen we niets met de auto van 2021.”

“Het zou erg mooi zijn om Alfa Romeo en Williams achter ons te laten. Maar dat zal moeilijk worden. Het zal een strijd worden, net zoals vorig jaar”, vervolgt hij. “Onze motor zal zeker beter zijn, Alfa Romeo heeft die ook, maar misschien kunnen we Williams voorblijven. Anders is er op dit moment niet veel meer mogelijk, omdat we vorig jaar te veel achterstand hadden”, voegt Steiner eraan toe.

“Voor mij zou het een succes zijn als we aan het einde van het jaar twee coureurs hebben die veel hebben geleerd en klaar zijn voor 2022 zodat ze geen [eventuele] fouten meer maken. Als ze vechten zonder het team te benadelen, hebben we het goed gedaan”, besluit Steiner.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Günther Steiner hoopt dat Haas Williams in 2021 voorblijft