Het laatste formule 1 nieuws

Günther Steiner over Nikita Mazepin: "Jonge man die volwassen moet worden"

Günther Steiner over Nikita Mazepin: “Jonge man die volwassen moet worden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hij moet nog zijn eerste meters voor het team van Haas rijden, maar nieuwbakken Formule 1 werkte zich in december flink in de nesten toen hij op Instagram een opmerkelijke video deelde. In de video was te zien hoe Mazepin een jonge vrouw betastte. Die roep een vloedgolf aan kritiek op en er werd zelfs een petitie gestart om de jonge Rus uit de Formule 1 te weren.

Nu een maand later lijkt de mediale storm rond zijn afstotelijke gedrag geluwd, maar de groep die achter het weren van Mazepin staan blijft actief. Voorlopig is de petitie vruchteloos gebleken, want Mazepin weet zich gesteund door het Formule 1-team van Haas.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Tegenover The Sun spreekt Günther Steiner zich uit over het waarom Nikita Mazepin dit jaar gewoon zonder gevolgen voor de Amerikaanse renstal mag uitkomen. Steiner is van mening dat Mazepin al genoeg heeft geleden door alle media aandacht en denkt dat de Rus weet dat wat hij heeft gedaan niet oké was.

“Hij heeft zich al gerealiseerd dat wat er is gebeurd niet oké was”, zegt Steiner in The Sun . “Ik ben ook niet het type man dat iemand die al op zijn knieën zit in het gezicht te slaan. Dat zou niet juist zijn. Hij is een jonge man die volwassen moet worden. We hebben hem erover aangesproken en houden de vinger aan de pols.”

“We willen absoluut niet goed praten wat hij heeft gedaan en dat je hem ermee weg moet laten komen”, gaat Steiner verder. “We leiden hem op en zullen hem blijven opvoeden voor zijn toekomst. We moeten eraan werken om hem de beste kans te geven om hiervan te leren, focussen op zijn carrière en ervoor zorgen dat hij het niet meer doet”, sluit de Italiaan af.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Günther Steiner over Nikita Mazepin: “Jonge man die volwassen moet worden”