Het laatste formule 1 nieuws

Haas bevestigt Pietro Fittipaldi als test- en reservecoureur voor 2021

Haas bevestigt Pietro Fittipaldi als test- en reservecoureur voor 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pietro Fittipaldi Pietro Fittipaldi zal ook in 2021 aanblijven als de officiële test- en reservecoureur van het Formule 1-team van Haas . Dat heeft de Amerikaanse renstal zojuist bekendgemaakt op social media.

Fittipaldi mag al sinds 2019 de rol van test- en reservecoureur bekleden bij het team van Haas. De afgelopen jaren heeft de jonge Braziliaan veel tijd doorgebracht in de garage van het Amerikaanse team, waarbij hij veel opgestoken heeft van zijn ccollega’s. Fittipaldi maakte in november 2020 zijn officiële debuut als Formule 1-coureur, toen hij Romain Grosjean verving tijdens de Sakhir Grand Prix. Ondanks het feit dat de jonge coureur weinig ervaring had, deed hij goede zaken en wist hij de bolide zonder problemen over de finishlijn te krijgen. Het team was dan ook onder de indruk. “We zijn allemaal verheugd om onze relatie met Pietro Fittipaldi voort te zetten,” vertelt Guenther Steiner in het persbericht van Haas.

Artikel gaat verder onder video

“De rol van test- en reservecoureur betekent dat je op zeer korte termijn opgeroepen kan worden om te rijden, wat eind 2020 ook het geval bleek te zijn in Bahrein.” De Haas-teambaas prijst de jonge coureur om zijn prestaties tijdens de Grands Prix van Sakhir en Abu Dhabi. “Hij liet zich niet meeslepen, was geduldig en deed wat hem gevraagd werd.” Steiner is ervan overtuigd dat die ervaring hem alleen maar zal helpen tijdens het aankomende seizoen. “We kijken ernaar uit om weer met Pietro samen te werken en om hem weer het hele jaar bij ons te hebben,” besluit Steiner.

Fittipaldi zelf is ontzettend blij dat hij zijn derde seizoen bij het Amerikaanse team in zal gaan. “Ik ben Gene [Haas] en Guenther nogmaals enorm dankbaar voor de kans. Ik werk nu al een paar jaar met de ingenieurs en ik heb écht het gevoel alsof het één grote familie is bij Haas.” De jonge coureur weet zeker dat de ervaring die hij in 2020 heeft opgedaan hem zal helpen om zijn steentje bij te kunnen dragen aan het team. “Ik ben heel erg blij dat ik mijn relatie met Haas voort kan zetten en dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Haas bevestigt Pietro Fittipaldi als test- en reservecoureur voor 2021