Het laatste formule 1 nieuws

Haas en F1 werken aan plan voor komst Amerikaanse F1-rijder

Haas en F1 werken aan plan voor komst Amerikaanse F1-rijder

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Meer dan vijf jaar geleden stond er voor het laatst een Amerikaanse coureur op de grid in de Formule 1. De sport kijkt nu samen met Haas F1 naar de mogelijkheden om een plan op te stellen waarmee die droogte ten einde moet komen, stelt teambaas Guenther Steiner.

Met Phil Hill en Mario Andretti kent de Formule 1 twee Amerikaanse wereldkampioenen, maar de laatste decennia zijn de Verenigde Staten matig vertegenwoordigd in de sport. Sinds de eeuwwisseling reden alleen van eigenaar Gene Haas en teambaas Guenther Steiner.

Haas heeft dus nog nooit een coureur uit de Verenigde Staten ingezet tijdens het F1-avontuur. De Formule 1 zou wel graag een Amerikaan in zien stappen bij een van de teams, zo gaf CEO Stefano Domenicali recent aan. Die wens is er ook bij Haas F1 en Steiner vertelde dan ook dat erover is gesproken met de baas van de koningsklasse. “De Formule 1 zou graag een Amerikaanse coureur willen hebben en dat geldt ook voor ons, maar op dit moment… Natuurlijk houden we het in de gaten, maar er is een belangrijk ding dat meespeelt: de superlicentie”, wijst Steiner op het grootste struikelblok voor getalenteerde Amerikaanse rijders.

“Er zijn maar weinig rijders die dat op dit moment hebben, en dan moet het ook een talent zijn. Als het een Amerikaans talent is, krijgen ze vaak een goed zitje in Amerika”, vervolgt Steiner dan ook. “Natuurlijk kijken wij daar altijd naar en ik spreek daar ook over met Stefano [Domenicali] – wat kan er gedaan worden, wat is niet mogelijk? We proberen een plan te maken voor de toekomst. Het moet iets zijn dat niet onmiddellijk is, want vanwege de superlicentie je kan niets doen om iemand binnen te krijgen. We moeten op een gegeven moment geduldig zijn. Er rijden in de Formule 3 een aantal veelbelovende jongens, dus laten we kijken wat er mogelijk is.” Herta voorlopig geen optie

Als het gaat over snelle Amerikaanse coureurs, wordt vaak gekeken naar de IndyCar Series. Rossi heeft dus al F1-ervaring, terwijl Josef Newgarden in het verleden wel eens gelinkt werd aan een overstap naar het wereldkampioenschap. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Haas en F1 werken aan plan voor komst Amerikaanse F1-rijder