Het laatste formule 1 nieuws

Haas F1-baas haalt uit: "Mercedes-dominantie maakt de Formule 1 kapot"

Haas F1-baas haalt uit: “Mercedes-dominantie maakt de Formule 1 kapot”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Haas F1 kende een dramatisch seizoen in 2020. Het team eindigde op de negende plek in het constructeurskampioenschap, haalde slechts negen punten en moest toezien hoe Romain Grosjean aan de dood ontsnapte in Bahrein. Het was vooral overleven voor het Amerikaanse team, legt teameigenaar Gene Haas uit aan RACER .

“Toen Ferrari in 2020 minder pk’s had, was het vrij duidelijk dat alle auto’s met Ferrari-motoren pk’s tekort kwamen ten opzichte van Mercedes , Honda en Renault. Ons schip zit vast aan het schip van Ferrari, dus als zij langzaam gaan, gaan wij nog langzamer – ik denk niet dat je daar veel aan kunt doen.”

De handen van Haas zijn gebonden als het gaat om wat ze van Ferrari krijgen, en dat is niet altijd even makkelijk. Zeker omdat het een grote achterstand heeft ten opzichte van Ferrari. “We hebben er vertrouwen in dat Ferrari het probleem kan oplossen, en niet alleen Ferrari heeft dit probleem, maar ook Honda en Renault – iedereen is tekortgeschoten ten opzichte van de Mercedes-motor. Zij bouwden een extreem hoge prestatie, hoge brandstofefficiëntie, duurzame motor waar geen enkel ander team bij in de buurt komt.”, legt Haas uit.

Die dominantie is slecht voor de sport, denkt de 68-jarige Amerikaan. “Voor mij maakt het kapot waar de Formule 1 om draait. Mercedes verdient alle lof omdat ze zoveel domineren, maar wie wil er nu naar een race toe als je weet wie er elke friggin’ race gaat winnen? Dat wordt gewoon saai.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Haas F1-baas haalt uit: “Mercedes-dominantie maakt de Formule 1 kapot”