Het laatste formule 1 nieuws

Haas F1 houdt vinger aan de pols bij Mazepin

Haas F1 houdt vinger aan de pols bij Mazepin

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nikita Mazepin kwam aan het eind van het vorige seizoen in opspraak toen er op zijn social media een filmpje stond waarop te zien was hoe hij een jonge vrouw onzedelijk betastte. De roep om zware sancties en in veel gevallen zelfs om een levenslange schorsing klonk luid, maar Haas F1 bleef bij het eerste standpunt om de zaken intern af te handelen.

Deze week liep Mazepin dan ook voor het eerst dit jaar de Haas F1-fabriek binnen voor in ieder geval het schuimen van zijn stoeltje. Ja, hij rijdt dit jaar gewoon in de Formule 1 , maar ook voor Haas F1 zelf is de kous nog niet helemaal af: “We blijven in gesprek gaan met Nikita, ook over wat er aan het einde van het vorige seizoen is gebeurd”, zo vertelt teambaas Guenther Steiner in gesprek met Racer .

“Hij nam destijds onmiddellijk zijn verantwoordelijkheid en bood zijn excuses aan. Hij leerde van die ervaring, waar hij ongetwijfeld nederiger door is geworden”, vervolgt Steiner, die heel goed door had hoe fel er op Mazepin werd en wordt gereageerd.

“Die reacties zijn nog steeds heel fel, dat merken we alleen al door de reacties op de social media-posts van het team. We respecteren het dat mensen hun eigen meningen hebben, hoe hard die ook zijn, maar we denken dat we binnen het team een omgeving hebben gecreëerd, waarin hij hiervan kan leren en waarin hij zich nu kan focussen op de Grand Prix van Bahrein, die er al snel aan zit te komen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Haas F1 houdt vinger aan de pols bij Mazepin