Het laatste formule 1 nieuws

Haas-teambaas looft oranjefans: "Coureur kan zich geen betere fans wensen dan die van Verstappen"

Haas-teambaas looft oranjefans: “Coureur kan zich geen betere fans wensen dan die van Verstappen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Niet alleen Max Verstappen zal aankomend weekend zijn ogen goed de kost geven als elke dag 70.000 hossende oranjefans Circuit Zandvoort onveilig komen maken. Het is zeker niet voor het eerst dat dat gebeurt, want de afgelopen jaren zagen we dat in Oostenrijk en België ook al meerdere malen gebeuren. Om het nu in Nederland mee te maken is echter net iets specialer.

Haas -teambaas Guenther Steiner kijkt uit naar het raceweekend op Circuit Zandvoort, zo vertelt hij vooruit blikkend op de Nederlandse Grand Prix. “Het is een coole plek om naar toe te gaan. Ik zeg altijd dat het de sport interessanter maakt als er wat evenementen worden afgewisseld. De komende jaren gaan we terug naar Zandvoort en misschien keren er ook wel andere historische circuits terug op de kalender. Het is geweldig om op die manier nieuwe landen te bezoeken”, geniet hij.

Iets anders waar hij van geniet, zijn de oranjefans. “Een coureur kan niets anders wensen dan een fanbase te hebben zoals Max heeft. Het is fantastisch. Er is nu een race georganiseerd in zijn thuisland. Prachtig, zeker wetende dat de fans zelfs in groten getale naar Oostenrijk en België afreizen. Zelfs zonder de Dutch Grand Prix heeft hij een groot gevolg, maar in Zandvoort gaan we zeker een zee aan oranje zien.”

De Italiaan verwacht dan ook een lekker raceweekend op het duinencircuit. “Ik ben al een tijd niet in Zandvoort geweest. Ik weet dat ze enkele belangrijke bochten hebben veranderd, er kombochten van hebben gemaakt. Het is een vrij kort circuit. We gaan het zien. Ik heb weinig verwachtingen, maar ik ben er zeker van dat het allemaal wel goed komt. Er is veel werk verricht aan het circuit en ze hebben vanwege de pandemie nog een jaar extra gehad, dus ik ben er zeker van dat het een mooi evenement wordt.” Er had gewoon geracet moeten worden op Spa-Francorchamps

Had er niet gewoon geracet moeten worden op Spa-Francorchamps? Het is de vraag die centraal staat, maar bij lange na niet de enige vraag die gesteld wordt in de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365. Zo wordt […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Haas-teambaas looft oranjefans: “Coureur kan zich geen betere fans wensen dan die van Verstappen”