Het laatste formule 1 nieuws

Haas weigerde Grosjean te sponsoren na crash: ‘Vond dat hij thuis moest blijven’

Haas weigerde Grosjean te sponsoren na crash: ‘Vond dat hij thuis moest blijven’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na zijn vertrek uit de Formule 1 leek Romain Grosjean te kunnen rekenen op een flink aantal Amerikaanse sponsordollars van zijn oud-teambaas Gene Haas om zo zijn overstap naar de IndyCar te financieren. De Amerikaanse teameigenaar zag daar echter van af na de zware crash van Grosjean eind vorig jaar in Bahrein.

Grosjean besloot in 2015 in zee te gaan met het team van Haas , dat het jaar erop zou debuteren in de Formule 1. De ervaring van de Fransman was van grote waarde voor het nieuwe team, terwijl Grosjean ook voor een stunt wist te zorgen door de renstal tijdens de allereerste race in Melbourne meteen een flinke lading punten te bezorgen.

Na vijf seizoenen kwam er vorig jaar een einde aan de samenwerking tussen Grosjean en Haas. Als dank voor zijn jarenlange inzet en toewijding was teameigenaar Gene Haas wel bereid om de Fransman te blijven sponsoren in zijn poging om een nieuw avontuur te starten in de Amerikaanse IndyCar Series . Na zijn zware crash in Bahrein besloot Haas daar echter van af te zien. “Blijf thuis”

“Hij had me gevraagd of ik bereid zou zijn om hem te sponsoren in de IndyCar. Aanvankelijk stond ik daar wel voor open”, vertelt Haas in gesprek met RACER . “Maar na zijn crash in Bahrein was ik zo blij dat hij het kon navertellen. Zijn auto was volledig verwoest, ik was dolgelukkig dat hij het had overleefd.”

Die crash bracht Haas op andere gedachten: “Ik weet niet… Hij heeft een vrouw en drie kinderen. Ik vertelde hem dat ik het niet kon aanzien om hem geld te geven waarmee hij zich weer dood kon gaan rijden. Ik vond gewoon dat hij thuis moest blijven bij zijn gezin. Hij is door het oog van de naald gekropen. Als je echt begrijpt wat daar gebeurd is… Als die auto een paar graden de andere kant op had gelegen had hij niet uit kunnen stappen en had hij het niet overleefd, dus hij heeft extreem veel mazzel gehad. Hetzelfde geldt voor het team. Ik kon het niet voor me zien dat ik […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Haas weigerde Grosjean te sponsoren na crash: ‘Vond dat hij thuis moest blijven’