Het laatste formule 1 nieuws

Hakkinen: Honda heeft nu de 'beste motor in de Formule 1'

Hakkinen: Honda heeft nu de ‘beste motor in de Formule 1’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voormalig wereldkampioen Mika Hakkinen ging er in eerste instantie niet vanuit dat Red Bull Mercedes zou overvleugelen. Hij komt daar nu op terug in zijn column voor Unibet .

“We weten door de korte, driedaagse wintertest dat Red Bull en Honda dit jaar een fantastische auto hebben ontworpen. Maar we vermoedden dat Mercedes misschien toch wel weer het topteam zou zijn in Bahrein, vooral omdat ze dat al sinds 2014 zijn!”

Max Verstappen pakte met overmacht poleposition in Bahrein en volgens Hakkinen laat dat zien hoeveel vertrouwen de Nederlander in de Red Bull heeft.

“Max z’n poleronde was perfect. Het liet zien hoeveel vertrouwen hij heeft in de auto, en vier tienden sneller zijn dan Lewis is ontzettend indrukwekkend.”

Honda heeft volgens de Fin de snelste motor in de Formule 1 op het moment, maar heeft wel een risico genomen door de nieuwe motor naar voren te halen.

“Honda’s besluit om voor dit seizoen – hun laatste in de Formule 1 – een nieuwe motor te bouwen, daar was veel lef voor nodig. Een nieuwe motor kan soms betrouwbaarheidsproblemen met zich meebrengen en het duurt vaak een tijdje voor die zijn opgelost. Maar dit keer is dat niet het geval. Van wat we in de kwalificatie en de race hebben kunnen zien, heeft Honda Red Bull en AlphaTauri een ontzettend sterke unit gegeven. Het lijkt de beste motor in F1 te zijn.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hakkinen: Honda heeft nu de ‘beste motor in de Formule 1’