Het laatste formule 1 nieuws

Hakkinen maakt autosportcomeback als teamgenoot van Bottas

Hakkinen maakt autosportcomeback als teamgenoot van Bottas

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op 5 en 6 februari 2022 wordt de Race of Champions gehouden in Zweden. Dat gebeurt op een off-road parcours van ijs en sneeuw in Pite Havsbad. Valtteri Bottas gaf eerder dit jaar al aan mee te doen aan deze spectaculaire wedstrijd en inmiddels is ook zijn teamgenoot bekend. Tweevoudig Wereldkampioen Formule 1 Mika Hakkinen zal samen met Bottas onderdeel uitmaken van Team Finland.

“Ik kijk er naar uit om weer te racen en om eindelijk deel te kunnen nemen aan de Race of Champions”, zegt Hakkinen. “Het zal heel anders zijn dan racen in de Formule 1, maar ik houd van competitie. Het is spectaculair om op sneeuw en ijs te rijden.” De voormalig Formule 1-coureur zegt van tevoren wel even wat te gaan oefenen op de speciale omstandigheden. Gelukkig hoeft hij daarvoor niet ver te reizen. “Ik zal proberen om voorafgaand aan het evenement wat te oefenen bij mij thuis in het noorden van Finland.”

Bottas is gelukkig met zijn nieuwe teamgenoot. “Ik ben goede vrienden geworden met Mika, dus ik ben erg blij dat hij mijn teamgenoot is en we samen Finland vertegenwoordigen in de ROC Nations Cup.” De twee coureurs rijden samen voor hun geboorteland, maar nemen ook deel aan het individuele evenement. “Daar moeten we elkaar natuurlijk proberen te verslaan. Het zal vermakelijk zijn voor de fans, wie er ook wint”, aldus Bottas. Verstappen wacht zware opgave in gevecht met Hamilton

Kan Max Verstappen in de Verenigde Staten de leiding in het kampioenschap vasthouden? Autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk blikken in de onderstaande podcast uitgebreid vooruit op het raceweekend in Texas.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hakkinen maakt autosportcomeback als teamgenoot van Bottas