Het laatste formule 1 nieuws

Hakkinen stipt sleutelmoment aan tijdens zegetocht van 'volwassen' Verstappen

Hakkinen stipt sleutelmoment aan tijdens zegetocht van ‘volwassen’ Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton wist door een perfecte start na de eerste bocht de leiding af te pakken van Max Verstappen . De Nederlander kwam daarna dichtbij, maar tot een inhaalactie op de baan kwam het niet. Wat volgde was een enorm spannend strategisch gevecht tussen Red Bull en Mercedes waarbij de Nederlander aan het langste eind trok.

Voormalig F1-coureur Mika Hakkinen heeft genoten van de wedstrijd. De Fin is van mening dat Hamilton en Verstappen hebben laten zien dat ze met kop en schouder boven de rest uitsteken. “De fans kregen een demonstratie van waarom Hamilton en Verstappen op dit moment de titelkandidaten zijn. Beide pushten de hele race ongelooflijk hard, met verschillende tweestopsstrategieën. Dat betekende dat het bandengebruik van cruciaal belang was”, aldus Hakkinen in een column voor Unibet . “Verstappen is veel volwassener geworden”

De tweevoudig Formule 1-kampioen vindt dat Verstappen perfect met de banden is omgegaan ondanks de druk van Hamilton. Hakkinen denkt dat de Nederlander daar vroeger anders mee om zou zijn gegaan. “Als Max na zijn tweede stop te hard had gepusht, denk ik dat Lewis geen enkel probleem zou hebben gehad om hem in de laatste ronden nog in te halen. Maar de Red Bull-coureur is veel volwassener geworden en heeft zichzelf perfect in bedwang gehouden. Het is niet makkelijk om gas terug te nemen als je weet dat je achterligger sneller dichterbij komt, maar het sparen van de banden was van cruciaal belang”, concludeert de Fin.

Na de tweede ronde pitstops wist Verstappen de leiding in de wedstrijd weer over te nemen van Hamilton. De Brit had echter banden die veel nieuwer waren en kwam dan ook snel dichterbij. Toch lukte het de Mercedes-coureur niet om de Limburger in te halen. Hakkinen noemt dit een sleutelmoment in de race. “Na ronde 50, toen Lewis het gat dichtreed tot bijna een seconde, slaagde Max erin om het weer open te breken voor twee of drie ronden. Dat was een heel belangrijk moment. En hoewel Lewis bleef pushen tot de finish, realiseerde hij zich dat Max zijn strategie perfect had getimed”, zegt de oud-McLaren-coureur.

Verstappen loopt met zijn […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hakkinen stipt sleutelmoment aan tijdens zegetocht van ‘volwassen’ Verstappen