Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton: "Dan stop ik met Formule 1"

Hamilton: “Dan stop ik met Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton heeft inmiddels veertien Formule 1 -seizoenen achter de rug. Voor het kalenderjaar 2021 heeft hij nog geen nieuw contract afgedwongen en momenteel wordt er achter de schermen druk onderhandeld over zijn toekomst. Natuurlijk maakt geld deel uit van die onderhandelingen, maar in de Crowdstrike Podcast laat Hamilton ook doorschemeren dat hij er het liefst de brui aan geeft als hij het niet meer naar zijn zin heeft.

Gevraagd of zijn passie voor de sport deel uitmaakt van zijn succes, is de zevenvoudig wereldkampioen namelijk goudeerlijk: “We hebben het allemaal lastig met verschillende dingen en daarom moet je iets vinden waar je passie voor hebt, waar je van houdt. Persoonlijk komt er een punt waarop alles te serieus wordt. Je hebt maar één leven, je moet genieten van wat je doet en daar geluk in vinden.”

“Voor mij is dat ook heel belangrijk, ik moet er van kunnen genieten. Ja, ik bevind me in een competitieve omgeving, maar zodra mijn vizier naar beneden gaat en ik in mijn Formule 1-bolide de garage verlaat, dan heb ik de grootste glimlach op mijn gezicht. Ook vandaag de dag nog, na al die jaren dat ik al geracet hebt”, zo vertelt hij.

De dag dat die glimlach verdwijnt, zal Hamilton meteen zijn racehelm aan de wilgen hangen. “Dan weet ik dat het klaar is en dan weet ik dat ik moet stoppen met Formule 1”, geeft hij toe. “Dat je in één ding goed bent, of succesvol bent, betekent echter niet dat je geen andere dingen kan doen. Daarom zoek ik ook andere dingen waar ik passie voor heb. Ik hou van muziek, dus ik speel ook veel gitaar en piano, maar daar ben ik niet heel goed in”, lacht hij. “Maar ik weet dat ik daarin beter kan worden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton: “Dan stop ik met Formule 1”