Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton: "Dit jaar ben ik het meeste gegroeid als coureur"

Hamilton: “Dit jaar ben ik het meeste gegroeid als coureur”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De start van het Formule 1-seizoen moest op het allerlaatste moment worden uitgesteld. Terwijl de fans al voor de poorten van Albert Park in Australië stonden om de eerste vrije training te aanschouwen, maakte CEO Chase Carey van Liberty Media bekend dat het raceweekend in Melbourne moest worden afgelast als gevolg van de corona-uitbraak bij McLaren.

Niet veel later kwam de mededeling dat alle Grands Prix tot aan 5 juli werden geannuleerd door de uitbraak van het nieuwe virus, waardoor dubbele de race in Oostenrijk de seizoensopener werd. Daarna haalde de Formule 1 de schade enigszins in door in ruim vijf maanden tijd zeventien races te rijden, maar in de maanden daarvoor hadden de coureurs het erg rustig.

Lewis Hamilton heeft nuttig gebruikt gemaakt van die tijd. De Mercedes -coureur rende voor het eerst in zijn Formule 1-carrière eens niet achter de feiten aan met allerlei zaken, waardoor hij veel meer heeft kunnen leren. “Dit is waarschijnlijk één van de seizoenen waarin ik het meeste ben gegroeid als coureur, omdat ik meer tijd had”, wordt hij geciteerd door The Race .

“In het verleden leefde je van het ene ding naar het andere en probeerde je wel altijd om bij te blijven, maar liep je altijd achter wat betreft e-mails, gesprekken, documentaties of wat het dan ook mag zijn. Het leerproces is heel anders.”

Hamilton heeft tijdens de lockdown ook tijd gehad om na te denken over zijn leven als coureur, zo geeft hij te kennen. Het gaat voor hem nu om meer dan alleen het winnen van wereldtitels. “Er was een moment dat ik vond dat ik aan de top zou moeten staan als ik uit de sport zou vertrekken, dat was het”, zegt hij. “Maar ik heb me dit jaar vooral gerealiseerd dat ik een verantwoordelijkheid naar de Formule 1-community heb om ze aan te zetten tot verandering.”

“Als ik niet blijf pushen dan zal de sport over een jaar of tien niet diverser zijn dan nu. Ik moet er daarom bovenop blijven zitten, ik moet betrokken blijven, ik moet doorgaan en ervoor zorgen dat mensen zich van alles bewust blijven […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton: “Dit jaar ben ik het meeste gegroeid als coureur”