Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton doet belofte: "Ik zal blijven vechten tegen ongelijkheid"

Hamilton doet belofte: “Ik zal blijven vechten tegen ongelijkheid”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Pirelli | Lewis Hamilton met het veel besproken t-shirt voor de start van de race in Toscane (2020) Hamilton ontpopte zich vorig jaar als het boegbeeld voor ‘Black Lives Matter’ en ongelijkheid in de Formule 1 , sport en de wereld. De Brit wist zijn werkgever zelfs zover te krijgen dat de liberty van de Mercedes -bolides overwegend zwart werden. Daarnaast zorgde hij er voor dat de coureurs voor aanvang van een Grand Prix gezamenlijk stelling konden nemen tegen racisme.

Inmiddels heeft de Formule 1 aangekondigd dat eventuele “belangrijke zaken” tijdens een nog niet genoemd moment geuit kunnen worden. Hamilton lijkt niet geraakt door het besluit van de sport en liet deze week weten niet te stoppen met zijn actie tegen ongelijkheid.

Op sociale media deelde de zevenvoudig wereldkampioen eerder deze week het volgende: “Vorig jaar knielden sommigen van ons neer om campagne te voeren voor meer gelijkheid, en daar ben ik erg trots op. Mijn vraag is: wat is de volgende stap? Het onrecht in onze sport en in de wereld houdt aan. Veranderingen zijn nog steeds nodig.”

“We moeten blijven aandringen om onszelf en anderen verantwoordelijk te houden. We moeten blijven streven naar gelijkheid voor iedereen om echte en blijvende veranderingen in onze wereld te bewerkstelligen”, voegt ​​Hamilton toe en belooft: “Zolang ik nog lucht in mijn longen heb, zal ik blijven vechten voor verandering.”

De motivaties van Lewis Hamilton hebben ook organisaties die voor mensenrechten vechten bereikt. Hamilton heeft van meer dan 45 organisaties de oproep gekregen om de GP van Saoedi-Arabië te boycotten. De overheid van het Arabische land wordt wereldwijd in verband gebracht met ongelijkheid naar vrouwen en heeft ook de schijn tegen zich verantwoordelijk te zijn voor de gruwelijke moord op Saoedische journalist Jamal Khashoggie. Hij kwam in oktober 2019 om het leven in het Saoedische consulaat in Turkije.

“Als dit [een boycot] niet mogelijk is vanwege eerdere toezeggingen, vragen we je een verklaring af te leggen tijdens deze race”, valt te lezen in de brief van de mensenrechtenorganisaties. | Lees hier verder over dit onderwerp.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton doet belofte: “Ik zal blijven vechten tegen ongelijkheid”