Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton dominant, slotakkoord Verstappen biedt hoop: Formule 1 in vogelvlucht

Hamilton dominant, slotakkoord Verstappen biedt hoop: Formule 1 in vogelvlucht

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen en Lewis Hamilton AFP Max Verstappen sloot zondag een bizar jaar voor de Formule 1 in grote stijl af. De Nederlander was oppermachtig van start tot finish in Abu Dhabi, iets wat hij in de vijf maanden daarvoor vaker had willen laten zien. Wereldkampioen Lewis Hamilton stond echter boven alle partijen met elf overwinningen en drie overige podiumplaatsen.

Het jaar 2020 zou het jaar worden van de meeste races (22) en de rentree van Zandvoort in het Formule 1-crisis. Het coronavirus gooide echter alles in de war.

De eerste negen races worden afgelast, waaronder de race op Zandvoort op 3 mei. Op 2 juni presenteerde de FIA een aangepaste kalender, die uiteindelijk zeventien races zou bevatten. Drie daarvan werden op Italiaans grondgebied gereden: het Formule 1-seizoen in vogelvlucht: De top van de Formule 1 maakt in Melbourne bekend dat de GP van Australië is afgelast Maart 2020:

Op 15 maart begint normaal gesproken het Formule 1-seizoen op Albert Park in Melbourne. Alle teams en officials hebben zich in Australië verzameld als Chase Carey en een aantal andere kopstukken van de Formule 1-organisatie bekendmaken dat de eerste race van het seizoen niet kan doorgaan in verband met de uitbraak van het coronavirus.

Zo gaat het vervolgens ook met de GP’s van Bahrein, Vietnam, Spanje, Monaco, Azerbeidzjan, Canada, Frankrijk en natuurlijk ook Zandvoort. Na 35 jaar zou de Formule 1 eindelijk terugkeren op Nederlandse bodem, maar het spektakelstuk op 3 mei wordt afgelast.

Zandvoort, dat de verbouwing op tijd af heeft, wil ook geen race later in het jaar houden. “Het moet een feest voor het publiek zijn”, zegt racedirecteur Jan Lammers. Op 28 mei is duidelijk dat 35 jaar 36 jaar gaat worden. Circuit Zandvoort EPA Uiteindelijk start het seizoen begin juli met een dubbele race in Oostenrijk, op het thuiscircuit van Red Bull. Er mag geen publiek bij; de Oostenrijkers missen de duizenden Nederlanders die doorgaans de GP in Spielberg bezoeken. Verstappen valt in de eerste race op 5 juli uit en wordt een week later derde. Valtteri Bottas wint de eerste race, Hamilton de tweede.

Hamilton gaat daarna door met winnen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton dominant, slotakkoord Verstappen biedt hoop: Formule 1 in vogelvlucht