Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton: Duel met Verstappen heeft liefde voor F1 aangewakkerd

Hamilton: Duel met Verstappen heeft liefde voor F1 aangewakkerd

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het duel met Max Verstappen en Red Bull heeft bij Lewis Hamilton de liefde voor de Formule 1 nieuw leven ingeblazen. Het was zelfs een belangrijke reden voor hem om een nieuw contract te tekenen bij Mercedes.

Mercedes maakte afgelopen zaterdag bekend dat Hamilton een nieuw tweejarig contract getekend heeft waardoor hij zeker tot eind 2023 voor de Zilverpijlen zal rijden. De toekomst van Hamilton was lang een vraagteken, nadat hij voor dit seizoen pas in februari een overeenkomst had ondertekend. Dat had volgens Hamilton overigens niets te maken met de prestaties op de baan. Dit jaar staat de Brit voor zijn grootste uitdaging in vijf jaar. Hij moet het in de titelstrijd opnemen tegen Max Verstappen , die de laatste drie races op rij gewonnen heeft. De Limburger heeft nu een voorsprong van 32 punten in het wereldkampioenschap .

Na het tekenen van zijn nieuwe contract vertelde Hamilton dat het duel met Verstappen dit jaar een grote rol gespeeld heeft in zijn beslissing om er nog een paar jaar aan vast te plakken. “Aan het begin van dit seizoen was het zo spannend, de auto’s waren min of meer gelijkwaardig. Dat was een van de leukste periodes die ik in lange tijd in deze sport gehad heb, door het duel met Red Bull”, zei Hamilton. “Ik hoopte dat het op die manier door zou gaan, maar Red Bull heeft grote stappen gemaakt. We komen in het leven op verschillende plekken, het is belangrijk dat we de tijd nemen om te evalueren. Het is belangrijk dat we doen wat voor ons belangrijk is op het gebied van gezondheid, voor de mentale gesteldheid. Ik vind het altijd fijn om te reflecteren en mijn vervolgstappen uit te denken. Ik werd op een ochtend wakker en dacht aan de racerij. Ik wilde doorgaan met racen. We zijn nu verwikkeld in een spannend duel en dat heeft me dichter bij m’n team gebracht. Ik sta hierdoor dichter bij de engineers. Ik wil graag dieper gaan, daar houd ik van. Het heeft mijn liefde voor de sport nieuw leven ingeblazen, ik houd van de competitie.” Steun […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton: Duel met Verstappen heeft liefde voor F1 aangewakkerd