Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton eert overleden Frank Williams: 'Zijn nalatenschap zal altijd voortleven'

Hamilton eert overleden Frank Williams: ‘Zijn nalatenschap zal altijd voortleven’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton heeft mooie herinneringen aan Frank Williams, de iconische Brit die zondag op 79-jarige leeftijd overleed . Williams was decennialang eigenaar van het Formule 1-team dat zijn naam draagt.

“Sir Frank was een van de aardigste mensen die ik in deze sport heb mogen ontmoeten”, schrijft wereldkampioen Hamilton op Instagram bij enkele foto’s van zijn landgenoot.

“Hij had altijd tijd voor me en was altijd zonder oordeel. Ik voel me vereerd dat ik hem een vriend mocht noemen. Wat hij in deze sport heeft bereikt, is echt iets bijzonders.”

Hamilton noemt Williams “tot in zijn laatste dagen een racer en een vechter in hart en nieren”. “Ik heb het grootste respect voor deze man. Zijn nalatenschap zal altijd voortleven. Je zal gemist worden, Frank, maar ik zie je aan ‘de andere kant’.” Formule 1-teams reageren verslagen

Vrijwel alle teams uit de Formule 1 reageerden verslagen op het nieuws dat Williams is overleden. Naast Hamilton liet ook een flink aantal andere coureurs van zich horen.

“We hebben vandaag afscheid genomen van de man die ons team vormgaf”, aldus George Russell, de 23-jarige Brit die sinds 2019 voor Williams rijdt. “Sir Frank was meer dan een baas, hij was een mentor en een vriend voor iedereen die bij de Williams-renstal kwam.”

Namens Red Bull, de renstal van Max Verstappen, reageerde teambaas Christian Horner. “Heel verdrietig om het nieuws over Sir Frank Williams te horen. Een ware gentleman en een echte racer”, zei hij. “Namens Red Bull Racing bedank ik hem voor alles wat hij aan de Formule 1 heeft gegeven.”

Verstappen, die als leider in de WK-stand met Hamilton om de wereldtitel in de Formule 1 strijdt, plaatste op Instagram een foto van een lachende Williams met de tekst ‘RIP Sir Frank’.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton eert overleden Frank Williams: ‘Zijn nalatenschap zal altijd voortleven’