Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton en Rio de Janeiro bekvechten over nieuw Formule 1-circuit

Hamilton en Rio de Janeiro bekvechten over nieuw Formule 1-circuit

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Onlangs lekte er een brief die Formule 1 -CEO Chase Carey zou hebben geschreven aan de organisatie achter de nieuwe te organiseren Grand Prix van Brazilië op een nieuw te bouwen circuit in Rio de Janeiro. Strekking van die brief: alle seinen staan op groen.

Dat is echter buiten het sein Lewis Hamilton gerekend, want die heeft geen goed woord over voor het idee om nabij de miljoenenstad te gaan racen. Er zouden veel bomen gekapt moeten worden in ‘Camboata Forest’, een overblijfsel van wat ooit tropisch regenwoud was.

“Ik heb begrepen dat men aangeeft dat men de bouw van het circuit duurzaam kan laten geschieden, maar het meest duurzame dat je kunt doen, is het niet omkappen van al die bomen”, aldus Hamilton met veel gevoel voor sarcasme ten overstaan van onder andere RacingNews365.

De mening van Hamilton kan worden opgepakt als kritiek, niet alleen aan de organisatie van de race, maar ook aan de bollebozen van de Formule 1. De woordvoerders in Rio zelf waren er als de kippen bij om de woorden van Hamilton te pareren toen ze daar lucht van kregen.

Men spreekt niet alleen over economische groei in dat gebied en over het creëren van banen, maar ook de schade aan het milieu wordt genuanceerd: “Dat er sprake zou zijn van milieuschade is niet juist. Ons programma ziet er op toe dat we voorzichtig te werk gaan en dat eventuele schade ergens anders gecompenseerd wordt”, zo wordt de lokale woordvoerder geciteerd door The Guardian .

Met medewerking van Dieter Rencken.

Welke gevolgen heeft het drama van Albon voor zijn Red Bull -toekomst? Dit en meer bespreken F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365. Het Corona-virus heeft Nederland weer in zijn greep en raakt ook de autosportwereld hard. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we het virus onder controle krijgen en in 2021 weer gave (race-)events hebben mét publiek.

Download nu de officiële Corona App – Coronamelder van de Rijksoverheid. Alleen samen krijgen we Corona onder controle.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton en Rio de Janeiro bekvechten over nieuw Formule 1-circuit