Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton en Russell het dichtst bij een schorsing voor één Formule 1-race

Hamilton en Russell het dichtst bij een schorsing voor één Formule 1-race

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het Formule 1 -seizoen van 2021 gaat van start en met 23 races op de kalender kunnen de coureurs zich opmaken voor een lang seizoen. Kijkend naar de penaltypunten moet de ene coureur wel meer opletten dan de ander.

In de Formule 1 werkt men al een aantal jaar met strafpunten op de licentie. Deze strafpunten kan een coureur krijgen door een fout of overtreding te begaan tijdens een Grand Prix-weekend. Als er over 12 maanden tijd door een coureur 12 punten zijn gepakt, dan moet hij één wedstrijd aan de kant zitten. Schorsing voor een F1-race

Voorafgaand aan het seizoen starten George Russell en Lewis Hamilton wat dat betreft niet met een schone lei. Zij staan beiden al op zes punten, en zijn daarmee dus al op de helft voor een schorsing. Hamilton kwam in 2020 ook al dichtbij, toen hij nog maar een paar punten nodig had voor een schorsing. Daar zijn er ondertussen weer een paar vanaf, omdat die punten dan al waren verlopen.

Lando Norris en Kimi Raikkonen zijn met respectievelijk vijf en vier strafpunten ook coureurs die een beetje op hun tellen moeten passen. Daarnaast zijn er nog zeven andere coureurs die strafpunten op hun naam hebben staan. Negen coureurs op de grid staan nog op nul, waaronder Max Verstappen , Fernando Alonso en natuurlijk de drie Rookies.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton en Russell het dichtst bij een schorsing voor één Formule 1-race