Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton en Verstappen: bad boys die elkaar geen millimeter ruimte gunnen

Hamilton en Verstappen: bad boys die elkaar geen millimeter ruimte gunnen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bij de Grote Prijs van Italië , in Monza, eindigde Max Verstappen boven op de auto van Lewis Hamilton. Twee punten. Dat is het verschil tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen na vijftien races. Het Formule 1-seizoen 2021 is voor zowel neutrale toeschouwers als verstokte fans om van te smullen. Voor het eerst in lange tijd wordt een WK-strijd uitgevochten op het scherp van de snede, tussen twee vrijwel gelijkwaardige rijders en twee renstallen op de top van hun kunnen. Dat daarbij soms enige spaanders vallen, draagt alleen maar aan bij het spektakel, en fans wachten gespannen af wat hen te wachten staat in Istanbul dit weekend.

Twee weken terug, in het Russische Sotsji, bleven Hamilton en Verstappen fysiek bij elkaar uit de buurt, maar verder is dit een titelstrijd die zich kan meten met de beste uit de historie. Psychologische oorlogsvoering naast de baan, aanrijdingen op de baan en twee coureurs die elkaar geen millimeter toegeven als het erop aankomt. In Monza eindigden ze vorige maand voor het eerst samen in het grind, na een eerdere aanvaring, in juli, tijdens de Britse Grand Prix op Silverstone.

Met name na die tweede clash tussen Hamilton en Verstappen werden veel vergelijkingen getrokken tussen de strijd die Michael Schumacher en Damon Hill midden jaren negentig uitvochten. Ook zij kwamen tijdens het seizoen 1995 in zowel Silverstone als Monza met elkaar in aanraking. Enige verschil: waar Hamilton in Silverstone nog wegkwam met zijn kleun tegen Verstappen en zijn thuisrace wist te winnen, moesten de Duitser en de Brit in beide gevallen opgeven.

Een andere historische echo is de felle discussie over de uitgedeelde straffen na beide incidenten. In Silverstone kreeg Hamilton een tijdstraf van tien seconden, die hem uiteindelijk weinig pijn deed. Menigeen vroeg zich af of de straf wel in proportie stond tot het vergrijp; de race van Verstappen was immers voorbij en Hamilton liep 25 punten in op zijn rivaal.

Na het incident op Monza, waarbij beiden een nulscore lieten noteren, kreeg Verstappen van de wedstrijdleiding de schuld en een gridstraf van drie plaatsen toegewezen. Volgens veel analisten een opmerkelijke beslissing; dit was toch […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton en Verstappen: bad boys die elkaar geen millimeter ruimte gunnen