Het laatste formule 1 nieuws

Hamilton evenaart met zevende wereldtitel record Schumacher

Hamilton evenaart met zevende wereldtitel record Schumacher

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Istanbul De Britse coureur van Mercedes kroonde zich in de Grote Prijs van Turkije al voor de zevende keer in zijn carrière tot wereldkampioen. Hamilton greep de titel in stijl. Hamilton viert zijn overwinning in Istanbul. Lewis Hamilton heeft in de vierde race voor het einde van het seizoen al de wereldtitel in de Formule 1 veiliggesteld. De Britse coureur van Mercedes kroonde zich in de Grote Prijs van Turkije al voor de zevende keer in zijn carrière tot wereldkampioen. Hamilton evenaarde het record van de Duitse racelegende Michael Schumacher.

Hamilton greep de titel in stijl. De 35-jarige Brit won de race op het gladde circuit van Istanbul, zijn 94e zege in de Formule 1. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas, de enige die hem in Istanbul nog van de titel kon afhouden, vloog vier keer van de baan en eindigde op een ronde achterstand van Hamilton in de achterhoede.

Max Verstappen kende een bewogen race, waarin hij ook twee keer weggleed en rondjes om zijn as draaide. De coureur van Red Bull, die als tweede was gestart, kwam niet verder dan de zesde plaats. De Mexicaan Sergio Pérez eindigde in de Racing Point als tweede. Hij bleef nog net Sebastian Vettel voor, die in zijn Ferrari naar de derde plaats reed.

Grote verliezer was de Canadees Lance Stroll. De coureur van Racing Point begon de race voor het eerst in zijn carrière van poleposition en reed ook de eerste helft van de race keurig aan de leiding. Maar na een gedwongen pitstop, die nodig was om zijn versleten banden te verwisselen, was hij zijn ritme kwijt en sukkelde voort, met de negende plaats als teleurstellende uitkomst.

Lees ook: Heeft de beste coureur gewoon de snelste auto in de Formule 1? Geen enkele moeite

Hamilton hoefde alleen maar voor Bottas te finishen om de titel te grijpen. Dat kostte hem geen enkele moeite, omdat de Fin constant wegglibberde. Hoewel Hamilton in de eerste ronde ook een slippertje maakte en het eerste deel van de race genoegen moest nemen met een positie in de luwte, schoof hij door fouten van anderen geleidelijk op naar voren. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Hamilton evenaart met zevende wereldtitel record Schumacher